Yezidilik Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yezidilik Haberleri Yezidiler'den Peşmergelere : Minnettarız !

Yezidiler'den Peşmergelere : Minnettarız !

Yezidiler'den Peşmergelere : Minnettarız !
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yezidilik Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 4284 Beğen : 0

Peşmergelerin Yezidilerin yoğunlukta yaşadığı yerlerin kontrolünü ele geçirmesinden sonra Dünya Yezidilerinin dini lideri Mir Tahsin Beg bir Peşmerge Güçlerine ve Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’ye yönelik bir teşekkür mesajı yayımladı.

Mir Tehsin Beg şunları kayedetti: ’’ Peşmergelerin rolü kutsaldır. Onlar halkın gücüdür. Peşmerge Kürdistan toprakları üzerinde yaşayan her din ve inançtan halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için vardır ve bunun için mücadele eder.’’

Peşmerge Güçleri’ne teşekkürlerini sunan Yezidi Lider, Peşmerge Güçleri’nin Musul, Şingal ve çevresindeki Yezidi Kürdleri korumaya devam etmesini istediğini vurguladı.

Mesajında Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’ye de teşekkürlerini sunan Mir Tehsin Beg: ’’ Kürdistan Bölge Başkanı’na en içten teşekkürlerimi sunuyorum ve onun rolünün asla unutulmayacağını dile getirmek istiyorum. Başkan Barzani yurtsever biridir. Tüm Yezidi Kürdler ve farklı inançlardan insanlar Peşmerge Güçleri’ne katılmalı ve yurdu teröristlere karşı korumalıdır’’ dedi.

Sağlık sorunlarından dolayı Almanya’nın Hannover kentinde bulunan Mir Tehsin Beg Kürdistan Hükümeti’ni de yaptığı işlerden ve hayata geçirdiği projelerden dolayı kutladı. (r.z)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler