Yezidilik Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yezidilik Haberleri Yezidi milletvekili:Kadınlarımızı pazarlarda satmak üzere kaçırıyorlar

Yezidi milletvekili:Kadınlarımızı pazarlarda satmak üzere kaçırıyorlar

Yezidi milletvekili:Kadınlarımızı pazarlarda satmak üzere kaçırıyorlar
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yezidilik Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 3438 Beğen : 0

Irak Parlamentosu Êzidi ( Yezidi ) Milletvekili Viyan Daxil, Şengal’de IŞİD çetelerinin ‘la ilaha illallah’ diyerek Êzidileri katliamdan geçirdiğini söyledi. Parlamento oturumunda konuşan Daxil, gözyaşları arasında, parlamentoyu göreve çağırarak katliamın önüne geçilmesini istedi.

Ülkenin yeni başbakanını seçmek için toplanan Irak Parlamentosu, Şengal’li Ezdi Milletvekili Viyan Daxil’in gözyaşları arasındaki isyanına tanık oldu.

Oturumda söz alarak Şengal’de yaşanan katliamları gündeme getiren Daxil’ye Irak Parlamentosu üyesi tüm Kürt milletvekilleri destek verirken, Parlamentonun diğer tüm üyeleri de Daxil’yi ayağa kalkarak dinledi.

‘KADINLARIMIZI PAZARLARDA SATMAK ÜZERE KAÇIRIYORLAR’

Parlamento başkanına hitaben sözlerine başlayan Daxil, “Sayın başkan, Şengal bölgesinde katlediliyoruz. La ilahe illallah diyerek bizi katlediyorlar. Şimdiye kadar 500 Ezidi genç erkek katledildi. Kadınlarımızı pazarlarda satmak üzere kaçırıyorlar. Tecavüz ediyorlar ve onlara ganimet gözüyle bakıyorlar” dedi.

‘HALKIMA YARDIM EDİN’

Gözyaşları arasında konuşmasını diğer vekillere hitaben sürdüren Daxil, “Sayın kardeşlerim, benim halkım katlediliyor. Nasıl ki Irak'ın diğer bölgelerinde Şia, Sünni, Hıristiyan, Türkmen, Şebek halkı katledildiyse, şimdi de Ezdilere saldırıp öldürüyorlar. Sizden rica ediyorum sayın başkan, sayın kardeşlerim, siyasi çelişkileri bir tarafa bırakın ve halkıma yardım edin” diye konuştu.

‘ŞENGAL DAĞINDA 70 ÇOCUK, 50 YAŞLI AÇLIKTAN ÖLDÜ’

Viyan Daxil, şimdiye kadar 500 Ezdi kadının cariye yapılmak üzere kaçırıldığını belirterek, “Son 48 saat içerisinde 32 bin aile göç etti. Aç ve susuz Şengal dağlarında, etrafları kuşatılmış durumda. 70 çocuk, 50 yaşlı açlıktan öldü” dedi.

‘FELAKETİ ÖNLEMEK İÇİN HAREKETE GEÇİN’

Parlamentodan bu duruma müdahale ederek felaketi önlemek için harekete geçmesini isteyen Viyan Daxil, konuşmasını tamamlamadan gözyaşları arasında fenalık geçirdi. Etrafında toplanan diğer Kürt kadın vekiller Daxil’e yardımcı olmaya çalıştı.

Viyan Daxil’den sonra söz alan vekiller de IŞİD çetelerinin Şengal’deki saldırı ve katliamlarını kınarken parlamento yeni başbakan seçimine ilişkin tartışmaları bir sonraki oturuma erteledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler