Yezidilik Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yezidilik Haberleri “Holokost’u unutmayacaksak Yezidilere de sahip çıkmalıyız"

“Holokost’u unutmayacaksak Yezidilere de sahip çıkmalıyız"

“Holokost’u unutmayacaksak Yezidilere de sahip çıkmalıyız"
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yezidilik Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 2607 Beğen : 0

İsrail’de ülkenin insan hakları derneklerinin ortak düzenlediği bir konferansta Irak’ta, IŞİD teröristlerinin Yezidi nüfusa karşı yaptığı katliamlar gündeme getirilerek, dünyanın bu konudaki kayıtsızlığı kınandı.

Konferans, Soykırımla Mücadele Derneği, Mavi Beyaz İnsan Hakları Derneği, Kudüs Muhtemel Soykırımlar İle Mücadele Derneği, İsrail Yezidi Derneği ve Dror Israel tarafından ortak düzenlendi.

Konferansta dinleyicilere dağıtılan bildiride IŞİD’in işlediği insanlık suçları dile getirilerek şöyle yazıldı: “Ağustos ayında IŞİD milisleri Irak’ta yaşayan Yezidi nüfusa karşı bir soykırım eylemi girişiminde bulunmuştur. Biz Yahudi halkı olarak, bu terör karşısında Yezidi nüfusun çaresizliğini en iyi anlayacak ve hissedecek toplumuz. Bir insan bir Yahudi olarak bu duruma seyirci kalmak imkansızdır.”

ABD’de yaşayan ve Amerika Yezidi Derneği üyesi Elias Kasım da konferansta söz alarak IŞİD’in katliamlarına dünyanın seyirci kalmasını Holokost yıllarında olanlara benzetti.

Kasım şöyle konuştu: “Holokost’u unuttuk mu? Umarım dünya unutmamıştır, siz Yahudiler bir zamanlar soykırımı yaşadınız, şimdi ise aynı trajediyi biz yaşıyoruz. Hatırlayalım, 1930 ve 1940’larda Nazilerin yaptığı Yahudi soykırımını dünya görmezden gelmişti.

Neyi bekliyoruz?

Dünya devletleri Irak’ta yaşananlara engel olmak için hemen harekete geçmelidir.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler