Yehova Şahitleri Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yehova Şahitleri Haberleri Yehova’nın Şahitlerinin Yönetim Kurulu Üyesi Guy H. Pierce Hayatını Kaybetti

Yehova’nın Şahitlerinin Yönetim Kurulu Üyesi Guy H. Pierce Hayatını Kaybetti

Yehova’nın Şahitlerinin Yönetim Kurulu Üyesi Guy H. Pierce Hayatını Kaybetti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yehova Şahitleri Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 2468 Beğen : 0

Yehova’nın Şahitlerinin Brooklyn’deki dünya merkez bürosunda hizmet eden Yönetim Kurulu üyesi Guy Hollis Pierce 18 Mart Salı günü 79 yaşında hayatını kaybetti.

Guy Pierce, Şahitlerle ve uluslararası eğitim programlarıyla bağlantılı faaliyetlerin gözetiminden sorumlu çeşitli heyetlerde hizmet etti. Teşkilatla ilgili sorumlulukları sık sık seyahat etmesini gerektiriyordu. O bu fırsatları dünya çapındaki Yehova’nın Şahitlerini cesaretlendirmek için kullanırdı. Tüm yoğunluğuna rağmen hiçbir zaman yardıma ya da öğüde ihtiyaç duyan kişileri dinleyemeyecek kadar meşgul olmadı. Ayrıca içten gülümsemesi ve espri anlayışıyla insanı rahatlatırdı. Onu yakından tanıyan kişiler her kesimden ve her kültürden insanın ona çok rahat yaklaşabildiğini söylüyor. Guy Pierce iyi haberi tamgün duyuran kişiler için düzenlenen bir mezuniyet programında yaptığı bir konuşmada kendisinin de uyguladığı şu sözleri söylemişti: “Doğruluk ilkelerine sıkıca bağlı kalın, fakat esnek olmayı da unutmayın. Hizmet ettiğiniz yerdeki kültür farklı diye oradaki kişileri hor görmeyin.”

Guy Pierce 6 Kasım 1934’te California’nın Auburn şehrinde dünyaya geldi. 14 Ağustos 1955’te 20 yaşındayken vaftiz edilerek Yehova’nın Şahidi oldu. 30 Mayıs 1977’de bir Şahit olan Penelope (Penny) Wong’la evlendi ve birlikte bir aile kurdular. İkisi daimi öncü oldu, yani iyi haberi tamgün duyurmaya başladı. Daha sonra Guy Pierce Yehova’nın Şahitlerinin gezici gözetmeni oldu. ABD’nin dört bir yanındaki cemaatleri ziyaret ederek hem iyi haberi tamgün duyuran diğer Şahitleri hem de cemaat üyelerini güçlendirdi. Pierce çifti 1997’de Yehova’nın Şahitlerinin ABD’deki bürosuna tamgün hizmet etmek için davet edildi. 2 Ekim 1999’da Guy Pierce’ın Yönetim Kuruluna tayin edildiği ilan edildi.

Guy Pierce 5 ve 6 Ekim 2013’te Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania’nın 129. yıllık toplantısına başkanlık etti. Bu toplantıyainternet yayınıyla bağlanan kişiler de dahil 31 ülkeden toplam 1.413.676 kişi katıldı. Şahitlerin resmi web sitesine göre bu Yehova’nın Şahitlerinin bugüne dek yaptığı en büyük toplantıydı.

Guy Pierce’ın altı çocuğu, torunları ve torunlarının çocukları vardı. Ayrıca ailesi olarak gördüğü dünya çapındaki Yehova’nın Şahitleri de onu her zaman sevgiyle hatırlayacak.

Yönetim Kurulunda hizmet eden arkadaşları onun “güçlü imanına ve Yehova’nın kanunları ve ilkelerine olan bağlılığına” dikkat çekerek şöyle dediler: “Yeryüzündeki yaşamı boyunca sergilediği cesareti ve imanıyla ilgili anılarımız bizi gelecek yıllar boyunca güçlendirmeye devam edecek.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler