Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Yahudiler sünnet kararına tepkili

Yahudiler sünnet kararına tepkili

Yahudiler sünnet kararına tepkili
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3419 Beğen : 0

Alman gazetesi Frankfurter Rundschau'ya açıklama yapan Almanya Yahudileri Merkez Konseyi Genel Sekreteri Stephan J. Kramer, Berlin eyalet hükümetinin aldığı kararın olumlu bir adım olduğunu, ancak bu "somut ara çözümün" yetersiz olduğunu belirtti.

SÜNNETÇİLER TUTUKLANABİLİR
Yahudi sünnetçilerin söz konusu kararla sünnet yapabileceğini ancak olumsuz bir durumun ortaya çıkmasında haklarında soruşturma bile açılabileceğine dikkat çeken Kramer, "Bu durumda ben kendime, bizim için hangi düzeltmenin yapıldığını soruyorum" dedi.

Berlin Eyaleti Adalet Bakanı Thomas Heilmann, dün Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, Müslüman ve Yahudi ailelerin yazılı onayı olması durumunda çocukların yasal olarak sünnet edilebileceğini açıklamıştı.

SÜNNET TIBBI KURALLARA GÖRE YAPILMALI
Heilmann, sünnetin tıbbi kurallara göre yapılması gerektiğini, bu kurallardan birinin yerine getirilmemesi durumunda, olası suç unsurunun savcılık tarafından inceleneceğini belirtmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler