Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Yahudi toplumu Kraliçe Beatrix'e tepkili

Yahudi toplumu Kraliçe Beatrix'e tepkili

Yahudi toplumu Kraliçe Beatrix'e tepkili
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3256 Beğen : 0

Görevi 30 Nisan'da oğlu Prens Willem - Alexander'a bırakacak olan Kraliçe Beatrix için, 14 Eylül'de Rotterdam'daki Ahoy Gösteri Merkezi'nde bir veda partisi düzenlenecek. Partiyi organize eden Ulusal Komite'ye göre, etkinlikte Kraliçe'ye teşekkür etmek için tüm Hollandalılara "eşit şans"verilecek.

Ancak bu "eşit şans"tan Hollanda'daki Yahudi toplumu yararlanamayacak. Zira 14 Eylül, Yahudiler için yılın en kutsal günü olan Yom Kippur (kefaret ve tövbe günü). Bu nedenle veda partisine Yahudi toplumu katılamayacak.

Hollanda Yahudi toplumuna göre, parti, Yom Kippur günü düzenlecek olması "büyük bir gaf."

Kararı bir "sosyal kuralın ve kültürün ihlali" olarak değerlendiren Yahudi toplumu, rahatsızlıklarını hem ulusal komiteye, hem de Kraliyet Sarayı'na iletti.

'Yapacak birşey yok'

Ancak, düzenlemeyi yapan Ulusal Komite'den "yapacak birşey yok" yanıtı geldi. Komite, "Ahoy gösteri merkezinin ve partiye katılacak sanatçıların tek boş günü 14 Eylül olduğu için, o tarih seçildi" açıklamasını yaptı.

Hollanda Yahudi toplumu adına tepkileri dile getiren Hahambaşı Binyamin Jacobs, "dışlandıklarını" savundu. Jacobs, "Yahudilerin burnu gerçeğe bastırıldı. Bu konuya bizi dahil etmiyorlar. Dışlanıyoruz. Bu da canımızı acıtıyor" dedi.

Kraliçe Beatrix, görev süresi boyunca özellikle dini ve etnki azınlıklar konusunda izlediği "dengeli politika" ile tanındı. Bu özelliği nedeniyle her kesimde sevgi toplayan Kraliçe Beatrix'in de, Yahudi toplumunu rahatsız eden düzenleme yüzünden üzgün olduğu belirtiliyor.

Veliaht ve eşine de sert eleştiri

Yahudi toplumu, Salı günü tahta oturacak olan Prens Willem-Alexander ve eşi Maxima'ya da tepkili.

Yahudi toplumunca yayımlanan Nieuw İsraelietisch Weekblad adlı gazetede, Prens Willem-Alexander ve Maxima'nın geçen haftaki televizyon mülakatı eleştirildi.

Başyazıda Prens, Arjantin'deki Videla cuntasında Tarım Bakanlığı yapan kayınpederi Jorge Zorreguieta'ya "mesafe koymadığı" gerekçesiyle eleştirildi.

Yazıda, Videla cuntasının anti-semitist eğilimli olduğu vurgulandı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler