Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Yahudi Olimpiyatlarına Türkiye 40 Kişi İle Katıldı

Yahudi Olimpiyatlarına Türkiye 40 Kişi İle Katıldı

Yahudi Olimpiyatlarına Türkiye 40 Kişi İle Katıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1640 Beğen : 0

85 yıllık bir tarihe sahip, Yahudi Olimpiyatları olarak da bilinen Maccabiah Oyunlarına bu sene Türk takımı 40 kişi ile katılıyor. Toplamda 74 ülkeden 10 bin atletin katıldığı oyunlar İsrail’de Devlet Başkanı Reuven Rivlin ve Başbakan Binyamin Netanyahu’nun da katıldığı bir törenle perşembe gecesi açıldı.

Dünya Maccabiat Oyunlarında Türk Bayrağı, futsal, basketbol, tenis, atletizm, eskrim ve badminton dallarında yarışacak. Türk takımı yetkilileri basına, eskrim ve baskette madalya beklediklerini belirtti.

Törende söz alan Rivlin tüm atletleri “Şimdiye kadar yapılmış en büyük Maccabiat oyunlarına hoş geldiniz” şeklindeki sözleri ile karşılarken, Başbakan Binyamin Netanyahu konuşmasında, “Hepiniz benim gözümde bir şampiyonsunuz” ifadesini kullandı.

Kudüs’te yapılan törende ayrıca Belediye Başkanı Nir Barkat, Spor ve Kültür Bakanı Miri Regev, Maccabiat Oyunları Genel Direktörü Yair Hamburger, İsrailli yetkililer ve yabancı temsilciliklerin diplomatları katıldı. Rivlin konuşmasında Maccabiat oyunlarının kurucularından Yosef Yekutieli’den bir alıntı yaptı ve sporun insanı sadece fiziksel olarak geliştirmediğini, ruhani olarak da geliştirdiğini belirtti.

Bu sene 20.si düzenlenen oyunlar ilk olarak 1932 yılında Avrupa’da Yahudiler için karanlık rüzgarlar eserken yapılmıştı. Rivlin konuşmasında bu gerçeğe de dikkat çekti ve “O günlerden bu günlere geldik” ifadesini kullandı. Rivlin şöyle devam etti: “Sporcunun amacı imkansızı başarmak, bedenin ve ruhun limitlerini zorlayarak, bariyerleri yıkmaktır.

Eğer bunu başarırsanız gerçeklerden yeni bir gerçek yaratmış olursunuz. Bu sizi her defasında daha güçlü ve hızlı yapacaktır. Bu felsefe yüzme havuzlarında, pistlerde, sporun her alanında sporcudan beklenen bir davranış biçimidir.”

Başbakan Netanyahu da konuşmasında konuyu Yahudi tarihindeki Maccabilere getirdi ve şunları söyledi: “Bundan 2.200 yıl önce Maccabi savaşçıları sayıca az olmalarına rağmen nasıl imkansızı başarıp Büyük İskender’in ordusunu yenilgiye uğrattıysa siz de öyle zafere gidin.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler