Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Yahudi kız Nazi Almanyası’nın Aryan örneği oldu

Yahudi kız Nazi Almanyası’nın Aryan örneği oldu

Yahudi kız Nazi Almanyası’nın Aryan örneği oldu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2478 Beğen : 0

2.Dünya Savaşı öncesi Berlin’de yaşamış olan 80 yaşındaki Amerikalı Hessi Levinsons Taft, kapağında onun çocukluk fotoğrafının yayınlandığı Nazi Almanyası’nda çıkan Soone ins Haus (Evdeki Güneş) dergisinin bir nüshasını Kudüs’teki Yad Vaşem Anıtı’na hediye etti.

Fotoğrafın “En güzel Aryan çocuğu” görüntüsü olarak Almanya Propaganda Bakanı Joseph Goebbells tarafından seçildiği düşünülüyor. The Natinal Post esasında o zamanlarda Hessi Taft’ın Aryan değil, Naziler’den nefret eden bir Yahudi olduğunu yazdı.

İsrail Soykırı Müzesi’nde hayat hikayesini sunan Hessi Levinsons Taft’ın ifadelerini yayınlayan dergide onun “Ben bugün buna gülebilirim. Ama o zaman Naziler benim aslında kim olduğu öğrenselerdi sağ kalamazdım” sözlerine yer verdi.

Hessi’nin annebabası Jakov ve Paulina Levinsons’un her ikisi de şarkıcı olurken, klasik müzik alanında kariyerlerini yapmak için 1928 yılında Letonya’dan Berlin’e taşındılar. İktidara Nazilerin gelmesi ile beraber Yahudi olan babası operadaki işini kaybetti. Bunun üzerine satıcılık yapmak zorunda kalırken, evleri dolaşıp insanlara çeşitli küçük eşyalar satın almalarını teklif etti.

1935 yılında annesi çocukluk hatıra fotoğrafı çektirtmek için onu ünlü Berlin fotoğrafçısına götürdü. Birkaç ay sonra dehşet içerisinde kızının fotoğrafının Nazi aile dergisinin kapağında çıktığını gördü. O durumu açığa çıkarmak için fotoğrafçıya koşarken, fotoğrafçı ise onların Yahudi kökenleri olduğunu bildiğini, ama bilinçli olarak “En Güzel Aryan Çocuğu” foto yarışmasına fotoğrafını gönderdiğini söyledi.

Fotoğrafçı ayrıca “Ben onlarla alay etme zevkine ulaşmak istiyordum. Ben Nazilerle alay ettim” sözlerine yer verdi. Kızın annebabası ise çocuğu tanıyacaklarından korkarak kızı uzun süre dışarı çıkartmadılar.

Hessi Taft şu an New York’ta kimya profesörlüğü yapıyor. The National Post onun çocukluk fotoğrafını Yad Vaşem Anıtı’na sunarken sarfettiği “Ben biraz intikam aldığımı hissediyor, bir tatminlik duyuyorum” ifadelerine yer verdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler