Şimdiye kadar orta öğretimde bilgisayar ve tablet PC’lere şüphe ile bakan hahamlar sonunda öğrencilerinin mobil cihazlar ve dijital sistemlerden oluşan ulusal orta eğitim programının kendi okullarında kullanılmasında sakınca görmedi.
Ancak İsrail Eğitim Bakanlığı da buna karşılık hali hazırda uygulamada olan dijital programa alternatif özel bir program geliştirecek.
Dindar öğrenciler için olan dijital eğitim programında çizgi karakterlerin kılık kıyafeti, eğitim metninin içeriği Yahudi gelenek ve görenekleri açısından uygun olacak.
İsrail Eğitim Bakanı Gideon Şa’ar basına yaptığı açıklamada, Yahudi dindar kesimin bilgisayarlı eğitimi kabul etmesinin çok önemli bir adım olduğunu belirterek, bu gelişmenin gelecekte dindarlar ile laiklerin birbirlerine daha kolay adapte olmalarını sağlayacağını söyledi.
Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org
Dunyadinleri.Com Yöneticisi
Yorumlar : 0
Nazi Katliamında Ölenler 16 Nisanda Anılıyor !Yorumlar : 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan’dan Roş Aşana mesajıYorumlar : 0
Şarkılarla Holokost inkârına İngiltere’de ceza geliyorYorumlar : 0
Antisemitizm yükseldi, Yahudilere karşı şiddet düştüYorumlar : 0
Kimdir bu Ukrayna Yahudileri?Yorumlar : 0
İsrail’de Yahudi Kimliği Eleştiri YasaklandıYorumlar : 0
İran Yahudi şehitleri için anıt yaptırdıYorumlar : 0
Polonya Parlamentosunda Hanuka mumları yakıldı