Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Ölümünden İsrail Devleti sorumlu değilmiş

Ölümünden İsrail Devleti sorumlu değilmiş

Ölümünden İsrail Devleti sorumlu değilmiş
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2916 Beğen : 0

İsrail mahkemesi, 2003'te bir gösteri sırasında İsrail'e ait bir buldozer tarafından ezilen Amerikalı barış eylemcisi Rachel Corrie'nin ailesinin orduya açtığı davayı reddetti.

İsrail'in kuzeyindeki Hayfa bölgesindeki mahkemenin hakimi Oded Gerşon, ordunun ve buldozeri kullanan İsrail askerinin ihmalinin söz konusu olmadığı sonucuna vardığını belirtti.
Gerşon Corrie'nin ölümünün ardından İsrail ordusu tarafından açılan soruşturmanın gerektiği gibi yürütüldüğünü söyledi.

Aileden karara tepki

Rachel Corrie'nin annesi Cindy, babası Crag ve kız kardeşi Sarah Corrier orduya açtıkları davanın İsrail mahkemesince reddedilmesinden sonra kaldıkları otelde bir basın toplantısı düzenledi.

Oldukça üzüntülü oldukları görülen aile üyeleri adına açıklamayı Racel Corrie'nin annesi Cindy Corrie yaptı. Corrie, kararı üst mahkemeye temyize götüreceklerini belirterek, "Mahkeme kararıyla hukukun üstünlüğü ve insan hakları açıkça çiğnenmiştir" diye konuştu.

Toplantıda hazır bulunan Corrie ailesinin avukatı Hüseyin Ebu Hüseyin de, "Karar uluslararası hukuka ve insanlığa karşıdır. Davayı ailenin isteği üzerine temyiz için bir üst mahkemeye taşıma kararı aldık" dedi.

Corrier, "Bugün büyük bir şok yaşadım ama çıkan karar yine de benim için sürpriz olmadı. Kızım Rachel'in öldüğü gün en acılı günümdü. O günü elbette bugünle mukayese etmem mümkün değil ama yine de bugün mahkemenin verdiği karar, beni onun öldüğü gün kadar üzdü'' diye konuştu.

Rachel Corrie, Gazze'de Filistinlilere ait evleri yıkan bir buldozerin önüne geçerek yıkıma engel olmaya çalışmış ve aracın paletleri altında hayatını kaybetmişti.

Corrie ailesi, 23 yaşındaki kızlarının kasten ve yasadışı şekilde öldürüldüğü ve İsrail hükümetinin olayla ilgili güvenilir bir soruşturma yürütmediği gerekçesiyle Hayfa'da İsrail devletine ve ordusuna karşı sembolik tutarı olan 1 dolarlık tazminat dava açmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler