Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Museviler Hanuka Bayramını Kutladı

Museviler Hanuka Bayramını Kutladı

Museviler Hanuka Bayramını Kutladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2647 Beğen : 0

Musevilerin Mucizeler Bayramı Hanuka, sadece İsrail´de değil, dünyanın önde gelen tüm ülkelerinde, meydanlarda binlerce kişinin bir arada yaktığı mumlarla kutlandı.

PARİS’TE 6 BİN KİŞİ

Paris’teki korkunç terör saldırısından sadece birkaç hafta sonra, her yıl gerçekleştirilen Hanukiya yakma geleneği, Pazar akşamı yapıldı. Eyfel Kulesinin yanındaki Hanukiya’yı yakmak için 6 bin Parisli bir araya geldi. Aktör ve California eski Valisi Arnold Schwarzenegger, törene katılarak ‘Mutlu Hanukalar’ diledi.

BEYAZ SARAY’IN ÖNÜNDE

ABD’nin başkenti Washington’da, Beyaz Saray’ın önünde yer alan Ulusal Menora, bu yıl da törenle yakıldı. Pazar akşamı ilk mumu, Beyaz Saray Genel Sekreteri Denis McDonough, Rabbi’ler Levi Shemtov ve Avraham Shemtov ile birlikte yaktı.

İstanbul’da da görür müyüz?

Şalom Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas, dünya şehirlerinde meydanlarda kutlanan Hanuka Bayramı’nın İstanbul’da da benzer bir şekilde kutlanması dileğini Twitter’da dile getirdi. Molinas’ın twitter üzerinden yaptığı “Yahudilerin Işıklar Bayramı’nın mumları İstanbul meydanlarında da yakılsa nasıl olur?” anketine 24 saatte 3704 kişi katıldı. Katılımcıların yüzde 40’ı “çok iyi olur” şeklinde yanıt verirken, yüzde 24 “TC daha demokratik bir ülke olur” yanıtını seçti. Yüzde 17 “anlamsız olur” derken, yüzde 19 ise “hiç mümkün değil” dedi.

Liderler Hanuka’yı kutladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, yayınladıkları mesajlarla Yahudi aleminin Hanuka Bayramı’nı kutladı.

Erdoğan mesajında, “Toplumumuzun ayrılmaz parçası olan Musevi vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Musevilere, kendi inançları doğrultusunda kutlamakta oldukları Hanuka Bayramı vesilesiyle huzur, mutluluk ve esenlikler diliyorum” derken Davutoğlu da, “Cumhuriyetimiz adına her türlü ötekileştirme ve ayrımcılığa karşı insan hak ve özgürlüklerinden yana tavır aldık, almaya da devam edeceğiz” dedi.

Obama: “Hanuka ışıkları kalplerinizi ısıtsın”

ABD Başkanı Barack Obama da mesajında Hanuka’nın manevi öneminden, hem Yahudilerle hem de Amerikalılarla olan bağından bahsetti. “Temelinde Hanuka, birçok engelin olduğu bir zamanda adalet için yapılan bir mücadeledir” diyen Obama mesajını “Menora’nın ışıkları evinizi aydınlatsın ve kalplerinizi ısıtsın… Ailemden ailelerinize Hag Sameah” diyerek bitirdi.

Berlin
Brüksel

Budapeşte

Bahreyn'de Hanuka kutlaması

Aktör ve California eski Valisi Arnold Schwarzenegger, Paris’teki törene katılarak herkese ‘Mutlu Hanukalar’ diledi.

Washington D.C.: Pazar gecesi ilk mumu, Beyaz Saray Genel Sekreteri Denis McDonough, Rabbi’ler Levi Shemtov ve Avraham Shemtov ile birlikte yaktı.

Roma

Syracuse



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler