Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Migron Yahudi yerleşim birimi boşaltıldı

Migron Yahudi yerleşim birimi boşaltıldı

Migron Yahudi yerleşim birimi boşaltıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2843 Beğen : 0

Batı Şeria'da izinsiz inşa edilen Migron Yahudi yerleşim biriminde yaşayanlar tahliye edildi.

İsrail Yüksek Mahkemesi'nin, Migron'un tahliyesi ve yıkımı yönündeki kararının ardından, 50 ailenin yaşadığı yerleşim birimindeki binalar boşaltıldı.

Tahliyeye direnen 8 genç tutuklanırken güvenlik güçleri yerleşimcilerin şiddete başvurmadığını açıkladı. 280 kişiden oluşan yerleşimci aileler, Batı Şeria'nın başka bölgelerinde kendileri için hazırlanan geçici konutlara yerleştirilecek.

Euronews'in haberine göre, Migron Yahudi yerleşim merkezi, 1967 Savaşı sonrası İsrail'in eline geçen ve bugün Filistinlilerin kurmak istedikleri devletin sınırları içinde kalan bir bölgede yer alıyor. Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim yerleri, İsrail ve Filistin arasındaki barış görüşmelerinin tekrar başlamasına engel olan konulardan biri.

Birleşmiş Milletler, Batı Şeria'daki tüm yerleşim merkezlerini yasadışı olarak görürken, İsrail sadece kendisinden izin alınmadan yapılanların yıkılmasını kabul ediyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler