Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber İsrailli yarbay barış eylemcisine saldırdı

İsrailli yarbay barış eylemcisine saldırdı

İsrailli yarbay barış eylemcisine saldırdı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3031 Beğen : 0

"Filistin'e Hoşgeldiniz" kampanyası çerçevesinde geçtiğimiz cumartesi günü çoğunluğunu Filistinli gençlerin oluşturduğu 250 kişilik bir eylemci grup Batı Şeria'dan Ürdün vadisine bisikletle sessiz bir yürüyüş düzenledi. Ntvmsnbc'nin haberine göre, eylemcileri durduran İsrailli bir subay bir eylemcinin yüzüne dipçikle vurdu.

İsrailli askerlerin komutanı Yarbay Şalom Eisner, Danimarkalı bir eylemcinin yüzüne M-16 tüfeğinin dipçiğiyle vurdu.

Saldırının görüntüsünün video paylaşım ağı YouTube ve İsrail televizyonunda yayınlanması sonrasında, soruşturma sonuçlanana kadar yarbay Şalom Eisner'in açığa alındığı belirtildi.
Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden Filistin'e gitmek ve Batı Şeria'da yapımı devam eden Yahudi yerleşimlerini protesto etmek isteyen eylemciler, İsrail devletinin bastırması sonucu Türkiye'de Atatürk Havalimanı'nda durdurulmuştu.

İsrail Türkiye dahil birçok ülkede eylemcileri engelledi
İsrail'in Filistin topraklarını işgalini protesto etmek için düzenlenen "Filistin'e hoş geldin" kampanyası çerçevesinde İsrail'e gitmeye çalışan eylemcilere karşı sert önlemler alındı.

Eylemcilerin değişik ülkelerden geleceği bilgisini alan İsrailli yetkililer, Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanı'nda geniş güvenlik önlemleri aldı. İsrail, Filistinlilere destek amacıyla İsrail'e gelenleri sınır dışı edeceğini daha önce açıklamıştı. Bu kapsamda aralarında Türk Havayollarının da bulunduğu birçok havayolu şirketi, İsrail'in baskıları sonrası uçak seferlerini iptal etti.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN BURAYI TIKLA



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler