Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber İsrail'den vatandaşlarına : Türkiye'ye gitmeyin

İsrail'den vatandaşlarına : Türkiye'ye gitmeyin

İsrail'den vatandaşlarına : Türkiye'ye gitmeyin
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3108 Beğen : 0

İsrail gazetesi Jerusalem Post, Ulusal Güvenlik Konseyi’nin Terörle Mücadele Bürosu’nun, “Terör üyeleri, Türkiye’deki İsraillilere/Yahudilere karşı gelecek günlerde bir saldırı planlıyor” ifadelerine yer vererek, bu nedenle İsraillilerin ülke dışına seyahatten kaçınmaları gerektiği ifade edildi. Gazete, seyahat uyarılarının Gürcistan, Azerbaycan ve Tayland’da engellenen İsrail’i hedef alan bir dizi İran komplosu iddiasının ardından ve aynı zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen haftalarda çok az yumuşattığı İsrail karşıtı söylemlerini bir kez daha sertleştirerek İsrail’i soykırımla suçlamasından sonra geldiğini belirtti.

Yedioth Ahronoth ise, Terörle Mücadele Bürosu’nun uyarısına yer verdiği “İran, İsraillileri arıyor” başlıklı haberinde, İsrail Güvenlik Kurumu’nun “İsrail ve Yahudilere karşı saldırıların arkasında İran var” dediğini belirtti. Gazete ayrıca bir yetkilinin, “İran üyeleri, sadece Türkiye’de değil tüm dünyadaki İsrailli iş adamlarını ve Yahudileri bulmaya çalışacak” sözlerine yer verdi. Yedioth Ahronoth, “Türkiye, İsrailli turistlere geri dönün çağrısı yapıyor” başlıklı bir diğer haberinde ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan’ın, İsrailli turistlerin Türkiye’ye geri dönmesini umut ettiğini vurgulayarak, “Anadolu ve İstanbul, İsrailli turistleri özlüyor” ifadelerini kaydetti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler