Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber İsrail'e 1000 Afrikalı Yahudi Daha Göç Ediyor

İsrail'e 1000 Afrikalı Yahudi Daha Göç Ediyor

İsrail'e 1000 Afrikalı Yahudi Daha Göç Ediyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1701 Beğen : 0

İsrail hükümetinden yapılan açıklamada, Etiyopya’da yaşamlarını sürdüren yaklaşık 8 bin siyahi Yahudi’den 1000’inin daha ülkeye kabul edileceği belirtildi. Geri kalan 7 bin Yahudi’nin ülkeye transfer edilip edilmeyeceği ise açıklanmadı. İsrail’e taşınacak Yahudiler tercih edilirken, yakınları halen İsrail’de yaşamaya devam edenlere öncelik tanınacağı kaydedildi.

Etiyopya Yahudilerine "yurtsuz" anlamında "Falaşa" deniliyor.

Günümüzde İsrail’de yaşayan Etiyopya kökenli Yahudi sayısının 145 bine yaklaştığı tahmin ediliyor. 1980’den itibaren birkaç dalga halinde İsrail’e taşınan siyahiYahudilerin, Hz. Süleyman’ın Sebe Kraliçesi Belkıs’la yaptığı evlilikten doğan çocukların soyundan geldiği kabul ediliyor. Ancak Yahudilik anneden geçen bir din olduğundan, teknik olarak annesi Yahudi olmayanların Yahudiliğe nispeti mümkün görünmüyor. İsrail’in Etiyopya Yahudilerini “Yahudi” olarak kabul etmesinin, özellikle ucuz iş gücü temini noktasında pragmatik bir karar olduğu biliniyor.

Siyahi Yahudiler, İsrail toplumu tarafından dışlanıyor.

İsrail toplumsal skalasının en alt tabakasını teşkil eden siyahi Yahudiler, resmen dile getirilmese de, diğer Yahudi gruplar tarafından “meşru” kabul edilmiyor. Zaman zaman açıktan ırkçılıkla karşılaşan Etiyopyalı Yahudiler, “Falaşa” unvanıyla anılıyor. Etiyopya dilinde “topraksız, yersiz” anlamına gelen Falaşa kelimesi, Etiyopyalı Yahudiler tarafından bir aşağılama ve dışlama ifadesi olarak algılanıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler