Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber İngiliz Başbakanı’ndan Yahudilere Roş Aşana yemeği

İngiliz Başbakanı’ndan Yahudilere Roş Aşana yemeği

İngiliz Başbakanı’ndan Yahudilere Roş Aşana yemeği
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1843 Beğen : 0

Roş Aşana yemeği Başbakanlık resmi konutu Downing Sokağı 10 numarada perşembe akşamı gerçekleşti. May, İngiliz Yahudi cemaatinin liderlerine resmi konutunda verdiği yemekte İsrail’i ve Yahudi ulusu için şunları söyledi: “ Balfour Deklarasyonunun 100. Yılı için kasım ayında yapacağımız töreni dört gözle bekliyoruz. Bu mektupla, Balfour’un kaleminden çıkan satırlar ve yüz yıl boyunca yüzbinlerce insanın çabası ile bir ülke doğdu. Bugün muhteşem bir ülke var yeryüzünde; İsrail.

Elbette o günlerden bu güne Ortadoğu çok değişti, ancak İngiltere iki devletli bir çözümde iki toplumun bir arada barış içinde yaşaması için elinden geleni yapacaktır.

İsrail’in güvenliğinin önceliğine de değinen May, kaynağı nerden gelirse gelsin antisemitizm ve Avrupa’yı saran terör dalgası ile sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

May sözlerine şöyle devam etti: “İngiltere’nin Başbakanı olarak İsrail’i desteklemekten gurur duyuyorum.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler