Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber İmamlar, Yad Vaşem Holokost Müzesi’ni gezdi

İmamlar, Yad Vaşem Holokost Müzesi’ni gezdi

İmamlar, Yad Vaşem Holokost Müzesi’ni gezdi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2565 Beğen : 0

“Bugün burada tarihteki en büyük trajedilerden biri; Avrupa Yahudilerinin yok edilmesi, hakkında bilgi sahibi olduk. Böyle bir eylem kelimeler ile anlatılamaz.”- Sözler Senegal Baş İmamı El Hadji Omar Diene’a ait.

Senegal’den gelen bir grup Müslüman din adamına Yad Vaşem ve Kudüs turunda liderlik eden İmam Omar Diene sözlerine şöyle devam etti: “ Hepimiz Tanrı’nın eşit yaratılmış kullarıyız. Hiçbir dini inanç bir Tanrı kulunun, ırkından, dininden ve cinsiyetinden dolayı katledilmesini vacip görmez.

Yaptığımız bu ziyaret sayesinde İsrail’i ve Yahudiliği daha iyi tanıdık. Tanrı tüm ulusların kardeşliğini daim kılsın.”

Senegalli Müslüman din adamlarının ziyareti İsrail Dışişleri Bakanlığı ve İsrail’in Dakar Elçiliği’nin işbirliği ile gerçekleşti.

Senegalli imamların Dakar gazetecileri eşliğinde yaptığı ziyaret, Kudüs’te halihazırda olan gergin siyasi ortam sırasında yapılmasına rağmen, imamlar şehrin tarihi mekanlarına olan hiçbir turu iptal etmediler.

İmamlar Ağlama Duvarı'nda

Müslüman din adamları Tapınak Tepesi’ni de ziyaret ederek Mescid-i Aksa’da da dua ettiler.

Nüfusunun yüzde 90’ı Müslüman olan Senegal, İslam Konferansı Örgütü’ne üye ve halihazırda BM’nin Filistinlilerin Hakları Komitesi’nin başkanlığını yürütüy



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler