Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Helal ve kaşer et kesimi artık gereksiz

Helal ve kaşer et kesimi artık gereksiz

Helal ve kaşer et kesimi artık gereksiz
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3593 Beğen : 0

Fransa, nisan ve mayıs aylarında gerçekleşecek iki turlu cumhurbaşkanlık seçimlerine hazırlanırken, ülkenin azınlıkları da seçim kampanyalarından nasiplerini aldılar. Başbakan François Fillon, bir radyo kanalında yaptığı açıklamada, Yahudi ve Müslümanların, kaşer ve helal et kesiminden artık vazgeçmeleri gerektiğini söyledi. Başbakan Fillon, bu tip tarihi geleneklerin eskiden uygulanmasının nedenini anladığını, eski tarihlerde hijyenik sebeplerden dolayı uygulamayı mantıklı bulduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Günümüzün bilim, teknoloji ve sağlık koşulları göz önünde bulundurulduğunda artık bunlara gerek yok.”

Et kesim konusunu kamuoyunun gündemine getiren ilk kişi ise, geçtiğimiz ay, Ulusal Cephe Partisi Genel Başkanı Marine Le Pen oldu. Le Pen, Paris yakınlarındaki mezbahaların hepsinin Müslümanlara yönelik et kesimi yaptığını ve sadece Müslüman kasaplara et tedarik ettiğini, Hıristiyanların ise daha uzak mezbahalardan gelen etleri daha pahalıya yemek zorunda kaldığını dile getirdi. Başbakanın sözlerine ülkenin muhalefetinden de tepki geldi. Sosyalist Parti Sözcüsü Pierre Moscovici, Fillon’ı, Ulusal Cephe’nin söylemlerini dile getirmekle suçladı.

BAŞBAKANIN SÖZLERİNE TEPKİ

Fillon’un kaşer ve helal et kesimini çağdışı ve gereksiz buluğu ile ilgili yorumuna, ülkenin Yahudi ve Müslüman cemaatinden de büyük tepki geldi. Fransa Baş Hahamı Gilles Bernheim ve Paris Merkezi Yahudi Cemaat Başkanı Joel Mergui, konuyla ilgili endişelerini belirtmek için Başbakan Fillon ile bir araya geldiler. Görüşme sırasında Başbakan Fillon, helal ve kaşer et kesimini kaldırmak gibi bir niyetlerinin kesinlikle olmadığını dile getirdi. Görüşmenin ardında bir açıklama yapan Yahudi cemaati yetkilileri ise, “Başbakan, bu söylemden neden incindiğimizi anladığını belirtti ve Fransa’da dini inançlara göre kesim yapmanın yasaklanmasının kesinlikle gündemde olmadığının garantisini verdi,” dedi.

Fransa Başbakanı, ertesi gün de Fransa Müslüman Konseyi Başkanı Muhammed Musavi ve Paris Büyük Cami Başkanı Dalil Boubakeur ile bir araya gelerek onlardan da aynı mesajı Müslüman cemaatine iletmelerini istedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler