Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Hamursuz Bayramı’nın bitişi, baharın gelişi kutlanıyor

Hamursuz Bayramı’nın bitişi, baharın gelişi kutlanıyor

Hamursuz Bayramı’nın bitişi, baharın gelişi kutlanıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2834 Beğen : 0

İsrail’in kuzeyindeki Golan’dan güneyindeki Eilat’a, yüz binler Mimouna adı verilen Hamursuz Bayramı bitişini ve baharı gelişini kutlamak için sokakları doldurdu.Mimouna aslında Fas asıllı Yahudilerin Pesah’ın sonunda baharın gelişini kutlamak için yaptıkları bir tören.

Ancak geçen yıllar içinde Fas Yahudilerinin İsrail’e getirdiği bu gelenek bugün Fas kökenli olsun olmasın tüm halk tarafından ülkede kutlanıyor.

Temelleri Kuzey Afrika kültürüne ait olan kutlama için İsrail’in tüm şehir belediyeleri halka açık yerlerde yemekler düzenliyor ve çeşitli ekmek çeşitleri pişirerek gelenlere ikram ediyor.

Kutlama Fas kültüründen kaynakladığı için belediyelerin kurdukları yemek çadırlarında Kuzey Afrika müziği, süsleri ve dekorasyonu dikkat çekiyor.

İsrail’in en yetkili yöneticileri de bu törenlerde görmek mümkün.

Savunma Bakanı Moşe Ya’alon, Modin’de katıldığı kutlamada Fas asıllı Keslassey ailesine konuk oldu.

İsrail ordusunun en yetkili kişilerinden Ya’alon basın mensuplarına Mimouna kutlamaları hakkındaki düşüncelerini şöyle yansıttı: “Eşim de Fas asıllı bir aileden geliyor, şu anda da kendi kültürünü ve köklerini daha iyi öğrenmek için Fas’ta bulunuyor.

Bu törenlerle bahar ayına girmiş bulunuyoruz. Fas asıllı vatandaşlarımız İsrail’e birçok renkli gelenek getirmiş ve bugün bu kültür tüm İsrail halkı tarafından yaşanmaktadır.”

Öte yandan İsrail’in kuzeyindeki Neşer kasabasında Mimouna törenlerine katılan İsrail Ana Muhalafet Lideri İsaac Herzog halka keman çalarken, Neşer Valisi Avi Binamo ona davulu ile eşlik etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler