Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Fransa’dan İsrail’e Yahudi göçü arttı

Fransa’dan İsrail’e Yahudi göçü arttı

Fransa’dan İsrail’e Yahudi göçü arttı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2846 Beğen : 0

Fransa’da artan antisemitizm Yahudilerin İsrail’e göçünü büyük ölçüde hızlandırdı. 2014’ün ilk çeyreğinde İsrail’e göç geçenlerin oranı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artış gösterdi. İsrail’e göç edenlerden sorumlu İsrail Kurumu Yahudi Ajansı’nın derlediği bilgilere göre Geri Dönüş Yasası’ndan faydalanarak İsrail’e göç edenlerin sayısı iki dönem arasında 4073’ten 6101’e yükseldi.

Ajans aradaki artışın yüzde 93 ile neredeyse tümünün Batı Avrupa ve Ukrayna kaynaklı olduğunu belirtti. Batı Avrupa’dan 2014’ün ilk çeyreğinde gelen 2652 kişilik göçün yüzde 80’inin de Fransa’dan geldiği kaydedildi. Geçtiğimiz sene aynı dönemde ise Batı Avrupa’dan 789 göç olurken bunların sadece yüzde 58’i Fransa’dan olmuştu. Söz konusu artış ile ilgili olarak Fransa’daki giderek artan antisemitizm etkili oldu. Ukrayna’dan göç ise 2013’ün ilk dört ayında 592 iken 2014’ün aynı döneminde bu sayı 1107 oldu. Burada da Ukrayna’da yaşanan kriz etkili oldu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler