Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Cami içinde Yahudilerin Suka Kutlaması

Cami içinde Yahudilerin Suka Kutlaması

Cami içinde Yahudilerin Suka Kutlaması
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1768 Beğen : 0

Suka’ya davet edilen Suriyeli göçmen aileler önünde bir konuşma yapan Rav Danny Rich sözü yüzlerce yıl evvel Yahudilerin yaşadığı çöl günlerine getirdi; “Sukot bize atalarımız bir zamanlar çölün acımasız doğa şartlarındaki hayatını, büyük çöl karşısında insanoğlunun kırılganlığını hatırlatır. Yahudi ulusunun tarihi tecrübesi bugün benzer zorlukları yaşayan, savaştan, zulümden kaçan insanlara empati duymayı gerektirir.”

Bir hafta süren Yahudi Bayramı Sukot’ta evlerin bahçelerine ağaç dalları ve yapraklardan yapılma bir çadır-Suka inşa etmek ve içinde yaşamak bir gelenek.

3500 yıl önce Yahudi halkı Mısır esaretinden kurtulduktan sonra çölde 40 yıl geçirmişti. Sukot Bayramı’nda amaç, Suka içinde bir hafta yaşayarak o günleri anmak ve çölün zor şartlarından sağ çıkmalarını sağlayan Tanrı’ya bir teşekkür ifadesi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler