Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Arjantin Devlet Başkanı Yahudi genci evlat edinerek ‘kurtardı’

Arjantin Devlet Başkanı Yahudi genci evlat edinerek ‘kurtardı’

Arjantin Devlet Başkanı Yahudi genci evlat edinerek ‘kurtardı’
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3384 Beğen : 0

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Kirchner, 21 yaşındaki Iair Tawil’i, ailenin yedinci erkek çocuğu olmasından dolayı, efsaneye göre lanetlenerek kurt adama dönüşmesini engellemek için evlat edindi. Geçmişte yaygın olarak inanılan bu efsane birçok ailenin yedinci erkek çocuklarını başka ailelere vermesine hatta öldürmesine sebep olmuştu. Bunun üzerine 1920’lerde Arjantin bu ‘lanetlenmiş’ çocukları bir yasa çıkararak devlet korumasına aldı; üstelik onlara burs fırsatı sundu. Başta Katolikler için olan bu yasa, 2009’da Yahudileri de kapsayacak şekilde genişletildi.

Babası bir haham olan Iair, bu çok ilginç batıl geleneğin sonucunda evlat edinilmiş ilk Yahudi oldu. Yahudi aile ile Hanuka Bayramı sırasında bir araya gelen Kirchner, attığı tweet’te şöyle seslendi: Ulusal tarihimizde ilk kez Yahudi inancına sahip bir kimse Başkanlık tarafından evlat ediniliyor. Tawil ailesi bir harika. Bana hediye ettikleri Hanukiya’yı birlikte yaktık, çok özel bir an.”

Huffington Post



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler