Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Almanya’da ‘Bir Yahudi ile Tanış’ Projesi

Almanya’da ‘Bir Yahudi ile Tanış’ Projesi

Almanya’da ‘Bir Yahudi ile Tanış’ Projesi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1738 Beğen : 0

Projede değişik çevrelerden gelen 300 Yahudi gönüllü, sınıf ortamında Almanlarla eşleşerek, yaşantıları hakkında sohbet ediyorlar. Sohbet konuları, okul yaşantıları, Şabat’a bakıp bakmadıklarının yanı sıra, yaşantılarında antisemitizm ile karşılaştıkları durumları da içeriyor.

Proje Koordinatörü Mascha Schmerling, “ Çoğu Alman’ın Yahudilerle birebir tanışmadıklarının farkına vardık. Yahudiler ve Yahudilik hakkında bildikleri sadece okuldan, tarih kitaplarından, Holokost ya da güncel antisemit olaylarla İsrail politikalarından oluşuyor” açıklamasında bulundu.

Schmerling, “Aslında amacımız modern Yahudi günlük yaşamını anlatabilmek ve Yahudilere bir yüz ve ses verebilmek” ifadelerinde bulundu.

Lina Roisenwasser 30 yaşında Berlinli bir jinekolog ve doğum uzmanı… Mainz’de okurken bu projenin önceki versiyonu olan ‘Bir Yahudi Kirala’ projesine katılmıştı. Yeni projede de gönüllü olan Roisenwasser, “Birbirimizle konuşmanın önemine inanıyorum. Onların bizden sadece tarih kitaplarındaki bir bölümde yer alan kurbanlar olarak bahsetmesini istemiyorum. Bizim yaşadığımız ülkeye ait olduğumuzu, toplumun bir parçası olduğumuzu, yaşadığımızı göstermemiz gerektiğini düşünüyorum” tespitlerinde bulundu.

Proje, Alman Aile İlişkileri ve Kadın Bakanlığı tarafından destekleniyor.

Etkinliğin bir benzeri, son yıllarda, 'Gelin Tanış Olalım' adı altında Türkiye'de de gerçekleşiyor. Son olarak kasım ayında Avrupa Yahudi Kültür Günü kapsamında gerçekleşen etkinlik, öncesinde de birçok üniversite kampüsünde gençlerle buluştu.

Şalom



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler