Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber ABD’de Yahudi dini kuruluş İsrail bayrağına “Hayır” dedi

ABD’de Yahudi dini kuruluş İsrail bayrağına “Hayır” dedi

ABD’de Yahudi dini kuruluş İsrail bayrağına “Hayır” dedi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1422 Beğen : 0

Dini bir kurum olan, hahamların otoritesi altındaki Lakewood kaşerut otoritesinin uyarı mektubunda “Söz konusu Siyonist bayrakları kaldırın, kaşerut belgeniz iptal edilebilir” ifadesi dikkat çekti.

Lakewood Southside Sandwich adlı lokantanın sahibi geçtiğimiz hafta İsrail’de şehitler günü anması ve kuruluş yıldönümü kutlamaları dolaysı ile dükkanın önündeki ABD bayrağının yanına İsrail bayrağı ve İsrail Ordu sancağınıastı.Ancak bir süre sonra restoran, bazı müşteriler tarafından bağlı olduğu kaşerut otoritesine şikayet edildi. Şikayet üzerine kaşerut kurumu restorana yazılı uyarıda bulundu.Ancak uyarının ve içeriğinin basında sızması dacemaat fertleri arasında büyük tepki yarattı; yüzlerce kişi restorana gelip sandviç satın alarak desteğini gösterdi. Restoran sahibi bir günde sattıkları sandiviç sayısında rekor kırdıklarını belirtti.

Son 30 yılda New York’un ünlü Yahudi mahallesi Brooklyn’den binlerce Yahudi dindar aile, gayrimenkul fiyatlarının daha ucuz olması ve ormanlık bölgeye yakın olması nedeniyle New Jersey’nin Lakewood kasabasına göç etti. Brooklyn’in kozmopolit ortamında birbirine yapışık apartmanlarda yaşayan, asgari beş çocuklu dindar bir aile için, Lakewood müstakil evleri ile ideal bir ortam oluşturuyor. Bugün dünyanın en prestijli ikinci Yahudi din okulu da burada yer alıyor.

Ancak Lakewood’a yerleşen gruplar arasında bir kısım da Yahudi ulus devleti İsrail’e muhalefeti ile biliniyor. Bu grubun inancına göre İsrail’in kurulması için beklenen Mesih’in gelmesi gerekli.

Lakewood’da dindar Yahudi çeşitliliğine paralel olarak da birden fazla kaşerut kurumu var. Yörede özellikle dindar kesime hitap eden restoranların büyük bölümü de nispeten daha az dindar olan İsrail doğumlu girişimcilerin elinde.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler