Sihizm Dini Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Sihizm Dini Haberleri Sih Tapınağı Saldırganı Belirlendi

Sih Tapınağı Saldırganı Belirlendi

Sih Tapınağı Saldırganı Belirlendi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Sihizm Dini Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 3305 Beğen : 0

Wisconsin eyaletindeki Sih Tapınağında ateş açarak kendisiyle birlikte 7 kişinin ölümüne sebep olan şahsın 40 yaşındaki eski Amerikan ordu mensubu Wade Michael Page olduğu belirlendi.

Oak Creek Polis Şefi John Edwards yaptığı açıklamada, olay yerine müdahale eden bir polis memurunun, tapınağın otoparkında yaralılardan birine yardım ederken saldırgan tarafından tuzağa düşürülerek birkaç yerinden vurulduğunu ve Milwaukee Froedtert Hastanesi’ne kaldırılarak hemen ameliyata alındığını söyledi.

Olay yerinde bulunan başka bir polis memuru tarafından vurularak öldürülen suçlunun, saldırıyı neden düzenlediğinin henüz anlaşılamadığı bildirildi. Polisin, bugün erken saatlerde zanlının yaşadığı dairede incelemede bulunduğu ancak saldırıya yönelik herhangi bir ipucu bulamadığı öğrenildi.

Görgü şahitleri saldırganın uzun boylu bir erkek olduğunu ve kolunda 11 Eylül dövmesi bulunduğunu ifade ettiler. Yetkililer dün yapılan açıklamada zanlının birden fazla dövmesi olduğunu söyledi.

Saldırganın beyaz üstünlükçü veya dazlak olduğu iddia edildi. Yetkililer, saldırganın bir çeşit radikal veya beyaz üstünlükçü görüşe sahip olduğunu ancak herhangi radikal bir örgütün üyesi olmadığını açıkladı. Saldırganın polisle daha önceki anlaşmazlıklarının ise ufak çaplı olduğu belirtildi.

Emniyet yetkilileri yapılan saldırıyı “iç terör” olarak nitelerken, soruşturmanın FBI tarafından yürütüldüğünü de kaydettiler. Dün yapılan saldırının kurbanlarının isimleri ise henüz açıklanmadı. İlk olarak birden fazla saldırganın bulunduğuna dair raporlar geldiğini belirten polis mensupları, yalnızca bir adet suçlunun bulunduğuna inandıklarını ifade etti.

Bir aydan kısa bir süre önce Colorado eyaletinin Aurora kentinde buna benzer bir saldırı olmuştu. Batman filminin son serisi “Kara Şövalye Yükseliyor”un galası sırasında meydana gelen saldırıda 12 kişi öldürülmüş 58 kişi ise yaralanmıştı.

Sihizm, dünyada 27 milyon üyesi bulunan 500 yıllık tektanrıcı bir din olma özelliğini taşıyor. 11 Eylül’den sonra Amerika’daki Sih gruplarına yönelik saldırıların arttığı bildirilirken, 2001’den bu yana 700’den fazla saldırı olayının rapor edildiği belirtildi. Avukatlar, “Sihler, Müslümanlarla aynı din görüşü içerisinde değiller fakat türban takmalarından ve uzun sakal bırakmalarından dolayı Müslümanlarla karıştırılıyorlar” açıklamasında bulundu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler