Scientology Tarikatı Haberleri

Rusya Scientology Kilisesi'ni Yasakladı

Rusya Scientology Kilisesi'ni Yasakladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Scientology Tarikatı Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 3141 Beğen : 0

Rusya Mahkemeleri geçtiğimiz günlerde bu tarikatla ilgili ilginç bir karara imza attı.

Moskova'da bulunan Scientology kilisesinin "dini" bir tarikat olmadığı ve kapatılması gerektiği kararına varıldı.

Scientology kilisesi mensupları bu kararı temyize götüreceklerini açıkladı.

Bakanlık ise kilisenin 6 ay içinde kapatılacağı bilgisini basınla paylaştı.

İroniktir ki Scientology mahkemelerde yıllardır davacı konumunda olmaya alışmıştı. Tarikata karşı her türlü olumsuz eleştiriye dava açarak kötü bir ün elde etmişlerdi.

Scientology konusunda ise dünya ikiye ayrılmış durumda. Eleştirenler, bu tarikatın insanlardan para koparmak için organize edilen bir sahtekarlık olduğunu söylerken, tarikatın takipçileri ise inanışın kendilerine ruhsal destek olduğunu söylüyor.

Scientology İnanışı Nedir?

Scientology, ABD'li bilim kurgu yazarı L. Ron Hubbard tarafından geliştirilen bir tarikat ve buna bağlı uygulamaların bulunduğu bir inanç akımı. Başlarda Hubbard tarafından kişisel gelişim için hazırlanan bir felsefe iken daha sonra bir dini akıma dönüşmüştür. Scientology, Scientology Kilisesi'nin dinini tanıtmak ve yaymak için kullanmaya çalışmaktadır.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN BURAYI TIKLAYIN

İnanç

Bundan 175 milyon yıl önce hüküm süren galaktik bir konfederasyonun lideri Xenu isimli varlık anlaşmazlık yaşadığı milyarlarca varlığı dünyamıza göndererek Hawaii yakınlarında bir yanardağa attırmıştır. Günümüzde insanları yaşadığı acı ve sıkıntıların kaynağı halen yeryüzünde olan o varlıkların ruhlarıdır. Bu ruhlara thetan denmektedir. Scientology'e göre insanlar bu ruhların manevi baskısından kurtulunca gerçek mutluluğa kavuşacaklardır. Scientology üyeleri insan ruhunu arındırmak ve vücudun bir köşesinde barındırmak için çeşitli yöntemler geliştirdiklerini iddia ederler. Bu yöntemlere dianetics adını verirler. Hollywood yıldızlarından Tom Cruise, ve John Travolta bu akımın içinde yer almaktadırlar.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler