İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Yurt Gazatesinden iddia : Cemaatin valisiymiş

Yurt Gazatesinden iddia : Cemaatin valisiymiş

Yurt Gazatesinden iddia : Cemaatin valisiymiş
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3350 Beğen : 0

Bursa’da düzenlenen ''Bediüzzaman Said Nursi Haftası”nın açılış toplantısında Saidi Nursi’yi örnek aldığını anlatan Vali’nin fotoğrafı cemaatle içli dışlı olduğunu gösteriyor. Fotoğrafta Vali Harput, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevini vekaleten yürütürken katıldığı Nur Cemaati’nin bir toplantısında, Fethullah Gülen'in de hocası olan ve Erzurum cemaatinden Mehmet Kırkıncı ve İzmir cemaatinden Ahmet Cevat Hoca’yla birlikte baş köşede oturulurken görülüyor. Fotoğraf 2006’da Meclis gündemine de gelmiş, dönemin CHP Milletvekili Berhan Şimşek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’ya Harput’un katıldığı toplantı ile sorular sormuştu. Şimşek’in “Türkiye'nin iç güvenliğinden, birliğinden, bütünlüğünden sorumlu; Atatürk ilke ve devrimlerinin bekçisi görevlerini üstlenen İçişleri Bakanlığı’nda müsteşarlık görevini yürüten birisinin bir tarikat toplantısına katılmasını doğru buluyor musunuz?" sorusu, Bakan Aksu tarafından “Müsteşarlık görevini 3152 sayılı yasanın 37. maddesine uygun olarak yürütüyor” şeklinde cevaplandırılmıştı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, önceki gün Bursa Bediüzzaman'ı Anma ve Anlama Platformu'nca Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Bediüzzaman Said Nursi Haftası Programı''nın açılışında, Hz. Muhammed'in ''Alimler peygamberlerin varisleridir'' sözünü hatırlatarak, ''Bediüzzaman Said Nursi, asrın müceddidiydi'' diye konuşmuştu. Vali Harput, ''Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatı, fikirleri ve yaptıklarının muhteşem bir örnek olduğunu'' belirterek, ''İnsanlığın kardeş olarak bir araya gelmesinde ne kadar önemli ilkeleri bizlere aşıladığını görüyoruz'' ifadesini kullanmıştı.

Cemaat önderleriyle dizdize
Fotoğrafta Vali Harput, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevini vekaleten yürütürken katıldığı Nur Cemaati'nin bir toplantısında, Fettullah Gülen'in de hocası olan ve Erzurum cemaatinden Ahmet Cevat Hoca'yla birlikte baş köşede otururken görülüyor.
Fotoğraf 2006'da Meclis gündemine de gelmiş, dönemin CHP milletvekili Berhan Şimşek, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'ya Harput'un katıldığı toplantı ile ilgili sorular sormuştu. Şimşek'in "Türkiye'nin iç güvenliğinden, birliğinden, bütünlüğünden sorumlu; Atatürk ilke ve devrimlerinin bekçisi görevlerini üstlenen İçişleri Bakanlığı'nda müsteşarlık görevini yürüten birisinin bir tarikat toplantısına katılmasını doğru buluyor musunuz?" sorusu, Bakan Aksu tarafından "Müsteşarlık görevini 3152 sayılı yasanın 37. maddesine uygun olarak yürütüyor" şeklinde cevaplandırmıştı.
Said-i Nursi'yi örnek alıyormuş
Bursa Valisi Şahabettin Harputi önceki gün Bursa Bediüzzaman'ı Anma ve Anlama Platformu'nca Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bediüzzaman Said-i Nursi Haftası Programı'nın açılışında, Hz Muhammed'in "Alimler peygamberlerin varisleridir" sözünü hatırlatarak, "Bediüzzaman Said-i Nursi, asrın müceddidiydi" diye konuşmuştu. Vali Harput, "Bediüzzaman Said-i Nursi'nin hayatı, fikirleri ve yaptıklarının muhteşem bir örnek olduğunu" belirterek, "insanlığın kardeş olarak bir araya gelmesinde ne kadar önemli ilkeleri bizlere aşıladığını görüyoruz" ifadesini kullanmıştı.
CHP, cemaatçi valiyi çok sert eleştirdi
CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ MUHARREM İNCE:
"Tayyip Erdoğan'a dokunmak ibadettir diyen milletvekili var. Yine başka bir yerde Tayyip Erdoğan'ı peygamber mertebesine yükselten başka bir milletvekili var. Bunların olduğu bir ülkede böyle valilerin olması gayet doğal. Bunların devletin valisi değil, bunlar AKP'nin il başkanı. Yani kimin haddine düşmüş de peygamber vekilliği görevi veriyor. Bunlara ilahi bir vahiy mi geldi. Bunlar haddini bilmezliktir. Artık bunlar takiye falan da yapmıyorlar. Cüretkarlar ve densizler ve hatta daha ileriye götüreceklerini düşünüyorum. Bunlar daha iyi günlerimiz."
CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ AKİF HAMZAÇEBİ:
"Bunlar AKP'nin valileridir. Devlet yok, milli eğitim sistemi yok, Tevhidi tedrisat kanunu savunmak yok, cumhuriyetin kazanımlarını değerlerini gölgelemek için ne gerekirse yapan valiler mevcut. Ben sayın valiye 19 Mayıs törenlerini Bursa'da coşkuyla kutlamaya önderlik etmesini öneriyor ve bekliyorum."
CHP ARTVİN MİLLETVEKİLİ UĞUR BAYRAKTUTAN:
"Ben bugünkü Yurt Gazetesi'ndeki manşeti okudum. Çok şaşırmadım. Çünkü Şehabettin Harput, Urfa valiliğinden bu tarafa doğru cumhuriyetin valisi kimliğinin ötesinde, tarikatların valisi olma öngörüsüyle yola çıkmış bir validir. Ne yazık ki bugün cumhuriyetin valisi olmayla alakalı sayın valinin kafasında tereddütler var. Eğer sayın vali Mustafa Kemal Atatürk'ü övseydi ona çok şaşırırdım. Çünkü onun Cumhuriyetin valisi kimliği taşıdığına inanmıyorum ben. Önceden bunu gizliyorlardı. Artık bunları gizlemiyorlar. Bu cürete de sahip oldular. Valiye tek söyleyeceğim bir şey var. Eğer o cumhuriyetin temel değerleri olmasaydı o koltukta kendi oturmuyordu. Cumhuriyeti saygı duymayan, Mustafa Kemal'e saygı duymayan bir valiye de ben milletvekili olarak asla saygı duymuyorum."
KIRKINCI HOCA kimdir
1928 yılında, Erzurum merkeze bağlı Güllüce köyünde dünyaya geldi. 1955 yılında Saidi Nursi ile Isparta'da tanıştı. Daha sonra Said Nursi'nin evlerinizi medrese yapın tavsiyesiyle evini cemaatin hizmetine verdi. 1956 yılında Fethullah Gülen’in cemaatle tanışmasına aracı olan Kırkıncı, Erzurum’da Risale-i Nur ve Arapça dersleri verdi. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra Kenan Evren'e bir mektup yazan Kırkıncı darbeci generale dine ve ahlaka önem verilmesini, okullarda zorunlu din dersi okutulmasını tavsiye etti. Cemaat içerisinde etkin bir rol oynayan Kırkıncı, Nurculukla ilgili birçok kitap kaleme almıştır.
YURT GAZETESİ



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler