Fransız Haber Ajansı, Ensar el-Din grubunun lideri Ebu Dardar'ın "Tek bir türbe bile kalmayacak" dediğini aktarıyor.
Mali'nin kuzeyinde bu sene başından beri denetimi elinde bulunduran İslamcılar anıt mezarların putperest eserler olduğunu söylüyor.
Turizm yetkililerinden Sane Chirfi, pazar günü dört mezarın tahrip edildiğini söyledi.
Fransız Haber Ajansı, bölgedeki bir görgü tanığının "mezarların kazmalarla tahrip edildiğini" söylediğini aktarıyor.
Timbuktu, 13'ncü ve 17'nci yüzyıllar arasında bilim ve eğitim merkezlerinden biri olarak öne çıkıyordu.
Sufiliğin değerli saydığı kişiler için yüzyıllar önce yapılan mezarların bulunduğu tarihi kent, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde bulunuyor.
Timbuktu'da mezarların yanı sıra, 60 özel kütüphanede 700 bin dolayında eski el yazmaları da bulunuyor.
UNESCO, değerli eşyaların ve el yazması eserlerin bölgeden kaçırılacağı endişelerinden dolayı komşu ülkelerin buna karşı hazırlıklı olmasını istiyor.
Sahra Çölü'nün kenarında eski bir ticaret yolunun üzerinde bulunan Timbuktu, çoğunlukla kil ve ahşap yapılardan oluşan eşsiz mimarisiyle tanınıyor.
Şehirdeki Sidi Mahmut türbesi de geçen Nisan ayında Ensar el-Din militanlarının saldırısına uğramış, silahlı kişilerce ateşe verilmişti.
Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org
Dunyadinleri.Com Yöneticisi
Yorumlar : 0
Almanya'da selefiliğe karşı dernek kurulduYorumlar : 0
Kadir Gecesi dualarla idrak edildiYorumlar : 0
Kabe'de Yıkım Başladı !Yorumlar : 1
Kuveyt'te Şiilere Hakaretin Cezası 7 YılYorumlar : 0
İngiltere'de Müslümanlardan yönetime mektup tepkisiYorumlar : 0
Alevilerden kız alınmaz kestikleri yenmezYorumlar : 0
Aklına esen cami yaptıramayacak!Yorumlar : 0
Rus TV'leri bayram namazını canlı verecek