İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler TDV Kırgızistan'da 10 bin mealli Kur'an-ı Kerim dağıttı

TDV Kırgızistan'da 10 bin mealli Kur'an-ı Kerim dağıttı

TDV Kırgızistan'da 10 bin mealli Kur'an-ı Kerim dağıttı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1221 Beğen : 0

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Hediyem Kur'an Olsun Projesi" kapsamında, yılbaşından bu yana Kırgızistan genelinde 10 bin Kırgızca mealli Kur'an-ı Kerim dağıttı.

Kırgızistan'ın Oş kentinde bulunan Abdulcabbar Mescidi'nde, cemaatle bir araya gelen TDV Hac ve Umre Muhasebe Müdürü Akif Ertekin ve beraberindeki gönüllüler, burada bulunan cemaat ve Kur'an Kursu öğrencilerine, 300 Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Daha sonra İman Bakıt Derneği Kur'an Kursu'na gelen yetkililer, burada eğitim gören kadınlara ve çevredeki bazı evlere Kur'an-ı Kerim verdi.

Hediyem Kur'an Olsun Projesi'nin Kırgızistan'daki durumu hakkında bilgi veren TDV Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Ferhat Gökçe, Ramazan ayı ile birlikte, kampanya kapsamında Kırgızistan'ın yedi bölgesinde, Kur'an-ı Kerim dağıtım programlarının tamamlanmış olacağını söyledi.

'HADİSLERLE İSLAM' İSİMLİ ESERİN KIRGIZCA TERCÜMESİNİN DAĞITIMINA BAŞLANACAK

Bişkek ve Oş başta olmak üzere, ülke genelinde bu yıl toplam 10 bin Kur'an-ı Kerim dağıtıldığını belirten Gökçe, "Bunun dışında TDV ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kırgızistan için en büyük projelerinden biri olan, halkın dini ihtiyacının karşılanması amacıyla hazırlanan 'Hadislerle İslam' isimli eserin Kırgızca tercümesinin dağıtımına da Ramazan ayı bitmeden başlanmış olacak. Eserler bütün camilere, ilahiyat fakültelerine ve Kur'an kurslarına, Türkiyemizin kardeşlerine hediyesi olarak takdim edilecek." diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler