İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Tarihi camii Erdoğan'ın isteğiyle yıkıldı

Tarihi camii Erdoğan'ın isteğiyle yıkıldı

Tarihi camii Erdoğan'ın isteğiyle yıkıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3085 Beğen : 0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın geçen yıl ziyaret ettiği memleketi Güneysu ilçesindeki bin 200 metre rakımlı Kıbledağı’nda yer alan Ayane Camii’nin çevresinde yapılmasını istediği ’kent ormanı projesi’ ile dağın zirvesi düzleştirildi. Şimdi de, ikinci isteği olan yeni caminin yapımına başlandı.
Başbakan Erdoğan , geçen yıl Ocak ayında eşi Emine ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte Güneysu ilçesine 9 kilometre uzaklıktaki Kıbledağı’nda bulunan Ayane Camii’ni ziyaret etmiş, bu alanda kent ormanı projesi ile yeni bir cami yapılmasını istemişti. Bunun üzerine harekete geçen Güneysu Belediyesi ile Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri bölgede kent ormanı projesini tamamladı, dağın zirvesinin düzleştirilerek genişletilmesinin ardından yeni cami projesi için çalışma başlatıldı. Proje konusunda danışılan Başbakan Erdoğan Kıbledağı’na yapılacak cami için Üsküdar Şemsi Paşa Cami projesinin uygulanmasını istedi.


CAMİ İNŞAATI BİR YILDA BİTECEK
Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Kıbledağı’nda 1960’lı yıllarda inşa edilen mescitin yıkıldığını, yerine de yeni cami yapımına başladıklarını söyledi. Minder, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çok beğendiği Üsküdar Şemsi Paşa Cami’nin, bir başka adı ile Kuşkonmaz Cami’nin projesini ‘Kıbledağı Camisi’ olarak inşa edeceğiz. İnşaat çalışmaları başladı. Bir yıl içerisinde tamamlayacağız. Cami taş mimari ile yapılacak ve bittiğinde önemli bir eser olacak. Bu doğa harikası bölgeyi on iki ay turizme kazandırmak için teleferik düşüncemiz var. Bu konuyu Başbakanımıza açacağız. Onun da düşünceleri doğrultusunda yapılacak çalışma ile önemli bir yatırımı ilçemize kazandıracağız" dedi.


AYANE CAMİİ
Rize’nin Güneysu İlçesi Kıbledağı Köyü’nde bulunan Ayane Camii, Karadeniz Bölgesi’nin en yüksekte yer alan camilerinden biri olma özelliğini taşıyordu. Denizden yaklaşık bin 200 metre yükseklikte bulunan cami, yörede Kıbledağı Camii olarak da adlandırılıyordu. Camii 1910 yılında Salarhalı Sabit adlı bir imam tarafından kesme taştan inşa edilmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler