İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Süleymaniye Camii'ndeki skandal iki yıl daha sürecek!

Süleymaniye Camii'ndeki skandal iki yıl daha sürecek!

Süleymaniye Camii'ndeki skandal iki yıl daha sürecek!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2636 Beğen : 0

Süleymaniye Camii'nin arka bahçesinde restorasyonu yapan firma tarafından kurulan çadırın iki yıl daha orada kalacağı öğrenildi

Süleymaniye Camii'nin boğaza bakan bahçesine restorasyon firması tarafından kurulan çadır tepkilere rağmen sökülmedi. Cami görevlileri firmanın Kanuni'nin türbesinde tadilata devam ettiğini, bakım sözleşmesinin 2 yıl daha süresi olduğunu söyledi.


Süleymaniye Camii'nin kuzey tarafındaki bahçesine restorasyon sırasında kurulan şantiye barakası ve mavi brandalı çadırın iki yıl daha orada kalacağı öğrenildi. Cami görevlileri, restorasyon sonrası camide meydana gelen aksaklıkları çözen tadilat firmasının iki yıl daha sözleşmesinin olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak'ın haberine göre Restorasyonu büyük ölçüde tamamlayan şirketin şu an Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan’ın türbelerinin de yer aldığı mezarlıkların restorasyon işini yürüttüğü, yapılan anlaşma kapsamında çadırın iki yıl daha orada kalacağı belirtildi.

Caminin Haliç ve Boğaz yönündeki bahçesine kurulan paravan da henüz kaldırılmadı. Söz konusu çadırın bulunduğu alana paravanda yer alan küçük bir kapıdan giriliyor. Ancak bu kapı kilitli tutuluyor. Yine şantiye amaçlı baraka ve mavi çadırın olduğu noktaya geçiş yapılan tüm kapılar da kapalı. Vatandaşların geçişine müsaade edilmiyor. Çadırın bulunduğu bahçe ile mezarların bulunduğu bölüm arasında bir de duvar yer alıyor.

Süleymaniye Camii'nin restorasyonu iki yıl önce tamamlanarak Ramazan Bayramı namazı sonrası ibadete açılmıştı. Açılışın üzerinden geçen süreye rağmen bahçedeki paravan kaldırılmamıştı.

Dünya Bülteni



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler