İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Spiegel, Almanya'daki İslam derslerini değerlendirdi

Spiegel, Almanya'daki İslam derslerini değerlendirdi

Spiegel, Almanya'daki İslam derslerini değerlendirdi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 1 Okunma : 2799 Beğen : 0

Haftalık Spiegel dergisi, Almanya'da radikalliği önleyebilecek İslam derslerinin çok yavaş yaygınlaştığını belirterek, eyaletlerdeki son durumu özetledi.

Almanya'da İslam derslerinin radikalleşmeyi önlemesi bakımından önemli olduğunu bildiren haftalık dergi Spiegel, resmi okullardaki din derslerinin yaygınlaştırma çalışmalarının çok yavaş ilerlediğini bildirdi.

Spiegel'in internet sitesinde yeralan haberde Almanya'da 4 milyon Müslümanın yaşadığı ve bunların çocuklarının çoğunun İslam dersine katılmak istedikleri, fakat çoğu okullarda İslam dersi verilmediği kaydedildi.

Tübingen Üniverstiesi Din Pedagojisi bölümünden İsmail Yavuzcan, dergiye verdiği demeçte din dersi görmemenin dini cahillik olduğunu, Müslüman gençlerden yüzde 60'ının ne camilerde ne de okullarda dini eğitim aldıklarını belirtti.

Spiegel'in internet sitesinde eyaletlerin İslam dersi konusundaki son durumları da ele alındı. Buna göre Kuzey Ren Westfalya Eyaletinde 2012'den itibaren İslam dersleri başladı. Önce ilkokullarda başlayan dersler, daha sonra diğer okullarda da başlatıldı. Şu anda 92 okulda yaklaşık 6 bin 500 öğrenciye 64 öğretmen tarafından İslam dersi veriliyor. Kuzey Ren Westfalya'da 320 bin Müslüman aile çocuğu yaşıyor.

Aşağı Saksonya eyaleti 10 yıllık deneme sürecinden sonra 2013'ten itibaren okullarda İslam dersi eğitimini başlattı. Şu anda ilk beşinci sınıfa kadar 55 okulda 2 bin 400 çocuk İslam dersi eğitimi alıyor. Tüm eyalette yaşayan Müslüman aile çocuk sayısı 49 bin.

Berlin'de İslam Federasyonu tarafından uzun yıllardan beri İslam dersi eğitimi veriliyor. Toplam 4 bin 849 öğrenci İslam dersi alıyor. Ancak Berlin'de İslam dersi alan öğrenci sayısının azaldığı bildirildi.

Baden Württemberg Eyaletinde 2006'dan beri deneme sürecindeki İslam derslerinin 2018 yılına kadar bu şekilde sürmesi bekleniyor. Şu ana kadar verilen deneme derslerine 31 okulda 2 bin öğrenci katılıyor. Bu eyalette toplam 600 bin Müslüman yaşıyor.

Bavyera Eyaletinde yaklaşık 94 bin Müslüman aile çocuğu yaşıyor. Eyalet yönetimi önümüzdeki dönemde resmi okullardaki İslam derslerini daha da yaygın hale getirmeyi planlıyor. Geçen yıl bu eyalette 261 okulda 11 bin 500 öğrenci İslam derslerine katıldı. Önümüzdeki 5 yılda İslam dersi verilen okul sayısına 100 daha ilave edilecek. Burada toplam 65 öğretmen görev yapıyor.

Rheinland Pfalz Eyaletinde yaklaşık 30 bin Müslüman aile çocuğu yaşıyor. Burada 5 ilkokulda İslam dersleri veriliyor. Üç okulda da Aleviler tarafından din dersleri veriliyor.

Almanya'nın en küçük eyaleti Saarland'da gelecek yıl birinci sınıflarda İslam dersi denemesi başlayacak. Bu eyalette yaşayan Müslüman aile çocuk sayısı yalnızca 8 bin 600.

Schleswig Holstein Eyaletinde İslam dersleri yerine İslam'ı tanıtıcı bilgiler içeren bir tür ders veriliyor. Son olarak resmi okullarda 14 bin 124 öğrenciye bu dersler verildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler