İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Soma madencileri için Kabe'de gıyabi cenaze namazı

Soma madencileri için Kabe'de gıyabi cenaze namazı

Soma madencileri için Kabe'de gıyabi cenaze namazı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3838 Beğen : 0

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madenciler için Kabe'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

AA'da yer alan habere göre; Ummul Kura Üniversitesi'nin davetlisi olarak Mekke'de bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi (HDYİM) eğitim görevlileri ve Cidde Din Hizmetleri Ataşesi Süleyman Sarı, Kabe imamlarından Şeyh Bender Belile'nin imamlığında Kabe'de kıldıkları gıyabi cenaze namazından sonra Soma'da hayatını kaybedenler için dua etti, hatim indirdi.

"Şehit oldukları için seviniyoruz"

Cidde Din Hizmetleri Ataşesi Süleyman Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk halkını üzen, yürekleri dağlayan ve göz yaşartan bir facianın yaşandığını belirterek, ''Biz, vefat eden kardeşlerimizin Rahmanın huzuruna şehit olarak gittikleri için seviniyoruz. Aynı zamanda üzülüyoruz, çünkü geride sevdiklerini bıraktılar. Bizi asıl üzen de budur'' dedi.

Sarı, kendisi ihtiyaç sahibiyken kardeşini kendine tercih eden nice yiğitlerin bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

''Onlar rızkını alın teriyle ararken karalara büründüler ve bizi de şu an karalara bürüyerek aramızdan ayrıldılar. Bizi büyük bir yasın içinde bıraktılar. Bu kardeşlerimiz, cennette bizi bekliyor. Kardeşlerimizin cennette olduğu konusunda hiçbir endişemiz yok. Geride kalanlar da sabırla hayatına devam ederse, 'sabredenleri müjdele’ ayetiyle müjdelerini alacaklardır. Onlara da ne mutlu. Şehit gönderdiler. Sabrederek hayatlarını devam ettirdikleri sürece büyük bir mutluluk içinde olacaklar.''

Erzurum Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Dr. Zeki Koçak da Soma'da meydana gelen maden faciasını duyduğunda çok üzüldüğünü belirterek, ''Heyetteki 22 arkadaşımızla birlikte hatimler okuduk. Madden uzaktayız, ama manen onlara o kadar yakınız ki müminlerin kalbinin merkezi olan Kabe’de olduğumuzdan dolayı üzücü olayın yaşandığı andan itibaren arkadaşlarımızla her tavafta dua ettik, onları yanımızda hissettik'' diye konuştu.

Öte yandan İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin düzenlediği yarışmada dereceye giren öğrenciler de umre için geldikleri Mekke'de, Soma'daki madenciler için Kabe'de gıyabi cenaze namazı kıldı. Cenaze namazının ardından hatim indirilerek, hayatını kaybeden madenciler için topluca dua edildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler