İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Sırbistan'da cami yıkımını halk engelledi

Sırbistan'da cami yıkımını halk engelledi

Sırbistan'da cami yıkımını halk engelledi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1715 Beğen : 0

Sırbistan'ın Belgrad şehrindeki Zemun Polje'de Müslümanlar tarafından inşa edilen cami yasadışı iddiasıyla bu sabah yıkılmak istendi. Yıkımı önlemek için kısa sürede bölgeye akın eden halk yıkımı engelledi.

Yıkım için tüm belediye hizmetlerinin temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda polis, ağır teçhizat ve bir çekici kamyon yıkım için inşa halindeki caminin önüne geldi.

Cami önüne toplanan çok sayıda çocuk, kadın ve genç, yetkililerle anlaşmaya varmak için Zemun belediyesinin ve yerel polisin temsilcileriyle konuştu. İlerleyen saatlerde Müslümanlar, polis ve belediye temsilcilerinin camiye yaklaşmasını engellemek için şahsi araçlarıyla caminin etrafını çevirdi.

b92.net haber sitesinde yer alan habere göre caminin inşası 2014 yılında başladı.

Çarşamba günü Srem Zejnulahu Müftüsü Müslümanları, "binayı yıkımdan korumak için yasal ve meşru araçlarla barışçıl ve huzurlu bir şekilde karşılık vermeleri "çağrısı yapmıştı.

Bugün cami etrafında toplananlara, "sakin olmalarını" söyleyerek ve "Daha yüksek bir otoriteyle anlaşma için orada bekleyeceklerini" söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler