İslami Haberler

Sıra 'din psikologları'nda

Sıra 'din psikologları'nda
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2805 Beğen : 0

Doç. Dr. Kaya, bu kapsamda bakanlık bürokratları tarafından kurulan Toplum Ruh Sağlığı Derneği’nin (TORSAD) işlevinedikkat çekti. Kaya, “Söz konusu dernek, sivil toplum kuruluşu gibi gözükse de yaptığı ilk şey ‘manevi bakımkurultayı’ adlı bir etkinlikdüzenlemek oldu. Bu toplantılarında, ruhsal sorunlaryaşayanhastalara manevi bakım verme konusu ele alınıyor. İlahiyatçıların, klinik psikiyatri tedavilerinekatılmalarına yönelik proje hazırlığındalar. Bakanlık bürokratlarının kurduğu bu dernek söz konusu projeyi bakanlığa sunacak. Bu son derece tehlikeli bir durum” diye konuştu.

Depresyon patlaması

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Ayşe Devrim Başterzi de, DünyaSağlık Örgütü çalışmasına göre, depresyonun 2020 yılında dünya genelinde en yaygın ikinci hastalık olacağını, 2030’da ise ilk sırayı alacağını vurguladı.

Travma yaşayan ülke: Türkiye

Doç. Dr. Başterzi, Türkiye’nin çok fazla travma yaşayan bir ülke olduğunun altını çizerek “Terör, doğal afetler, ekonomik krizler, şiddet olayları biçiminde yansıyor. Şiddet bu hallerde çözüm aracı gibi gösteriliyor ve çözüm dili olarak ortaya çıkıyor. Yaşanan süreçte Gezi Parkı protestoları gibi olaylarda birlik ve dayanışma örnekleri sergilenmesi, sürece yığınsal tepkinin ifadesi olarak karşımıza çıkıyor” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler