İslami Haberler

'Şeytan girmesin diye...'

'Şeytan girmesin diye...'
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 1 Okunma : 4523 Beğen : 0

Samsun Arkeoloji Müzesi’nde görevli arkeolog Emine Yılmaz, iki eşkenar üçgenin zıt yönde iç içe geçmesi sonucunda oluşan ve ’Mühr-i Süleyman’ olarak bilinen sembolün, Türk mimarisinde bir çok dini ve sivil mimari eserleri ile günlük hayatta kullanıldığını söyledi. Yılmaz, Mühr-i Süleyman’ın bulunduğu yere şeytanın giremediğine inanıldığını belirtti.

Samsun Arkeoloji Müzesi’nde görevli arkeolog Emine Yılmaz, Samsun’da tarihi camiler ve mezar taşları üzerinde yaptığı araştırmalar sırasında Mühr-i Süleyman olarak bilinen dini sembolün sıkça mimaride yer aldığını gördüğünü söyledi. Yılmaz, iki eşkenar üçgenin zıt yönde iç içe geçmesi sonucunda oluşan bu sembolün, dini ve sivil mimari eserlerde yapının bir çok yerinde kullanıldığını söyledi. Yılmaz, "Bu sembolün tarihte sadece mimaride değil padişah kıyafetlerinde ve sancaklarda da yer aldığını biliyoruz. İslam kültüründe Mühr-i Süleyman’ın bulunduğu yere şeytanın giremediği inancı mevcuttur. Bu inanç gereğide dini mekanlarda özellikle bu sembole yer verilmiştir" diye konuştu.

Bu sembolün bazı bölgelerde nazara karşı önlem amacıyla da kullanıldığını belirten Yılmaz, "Samsun’da Çarşamba ve Salıpazarı ilçelerinde bulunan eski ahşap camilerde, evlerin kapılarında, mezar taşlarında bu sembol yer alıyor. Günümüzde de bu sembol aynı anlam içeriğinde bazı mimari eserlerde kullanılıyor. Samsun’da birçok yerde bu Mühr-i Süleyman’a rastlamak mümkün" dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorumlar 1

  • Hakimato Satamush

    Hakimato Satamush

    enteresan .......

    Cevapla

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler