İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Patani Müslümanları Bağımsızlık İstiyor

Patani Müslümanları Bağımsızlık İstiyor

Patani Müslümanları Bağımsızlık İstiyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3471 Beğen : 0

Tayland'da yönetimle barış görüşmeleri yürüten Barisan Ulusal Devrimci Güçleri (BRN) bağımsızlık talebi ve başka konularda hükümete baskı yapacağını açıkladı. Ortaya çıkan yeni durumun Malezya'da süren görüşmeleri sona erdirebileceği bildiriliyor. Yönetim ise Youtube'da yayınlanan BRN açıklaması hakkında henüz yorum yapmadı.

Videoda BRN liderlerinden Hasan Taib, ''En uygun şekilde kendi hükümetimizi kurmak istiyoruz.'' diyor. Başka bir BRN lideri Abdülkerim Halib ise yönetimden isyancılarla ilgili bütün adli suçlamaların düşürülmesini ve tüm tutukluların serbest bırakılmasını istiyor. Açıklamalarda BRN eylemlerinin ''sömürgecilik sona erene kadar süreceği'' de belirtiliyor.

Tayland Genelkurmay Başkanı ise videonun önceki tutumlarını değiştirmediğini ve bütün isyancıları ''Tay halkından suçlular'' olarak görmeye devam ettiklerini söyledi.

Tayland'da 2004'te başlayan silahlı isyandan bu yana yaklaşık 5 bin 300 kişi hayatını kaybetti.

Tayland'ın Müslümanların yaşadığı güney bölgeleri, önceleri bağımsız bir Malay Sultanlığı iken, 1909'da Tayland tarafından işgal edildi.

Tayland dünyanın en büyük kauçuk üreticisi ve kauçuğun büyük çoğunluğu ülkenin güneyinde yetişiyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler