İslami Haberler

Paris'te hac konulu sergi

Paris'te hac konulu sergi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2455 Beğen : 0

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Paris'teki Arap Dünyası Enstitüsü'nde "Hac" konulu serginin açılışına katıldı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Fransa her zaman dünyaya, bütün kültürlere ve dinlere açık bir ulus olmak istedi. Hac, İslam'ın 5 şartından birisi ama aynı zamanda bütün insanlığa ait. Hac, tarih boyunca herkesin dikkatini çekmiş müstesna bir ibadet" dedi

Hollande, Fransa Arap Dünyası Enstitüsü (IMA) ve Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz Kütüphanesi'nce Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen "Hac" konulu serginin açılışını yaptı.

Fransa'da ilk kez bu konuda bir sergi düzenlendiğini belirten Hollande, "Fransa her zaman dünyaya, bütün kültürlere ve dinlere açık bir ulus olmak istedi. Hac, İslam'ın 5 şartından birisi ama aynı zamanda bütün insanlığa ait. Hac, tarih boyunca herkesin dikkatini çekmiş müstesna bir ibadet. Fransa'dan her yıl 25 bin Müslüman hacca gidiyor. Avrupa'dan en çok biz gönderiyoruz. Dolayısıyla onların da ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyoruz" diye konuştu.

IMA Başkanı Jack Lang ise serginin, Fransa'da ikinci büyük dini grup olan milyonlarca Müslüman'ı olduğu kadar başka medeniyetler, kültürlerarası diyalog ve çeşitlilikle ilgilenen herkese hitap ettiğini vurguladı.

Sergi, 2012 yılında Londra'daki British Museum'da düzenlenen etkinliğin daha kapsamlı bir örneğini oluşturuyor. Ortaçağdan günümüze gelen 230'dan fazla objenin yer aldığı sergide, Kabe örtüsü, 16. ve 17. yüzyıldan kalan el yazması Kur'an-ı Kerim'ler de bulunuyor.

Sergi, 10 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler