İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Özbekistan’da çocukların camiye gitmesi yasaklandı

Özbekistan’da çocukların camiye gitmesi yasaklandı

Özbekistan’da çocukların camiye gitmesi yasaklandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1807 Beğen : 0

Özbekistan hükümetine bağlı Din İşleri Konseyi yetkilisi Muhammadbobur Yuldashev ülkesinde çocuklara camilere gitmek yasak olduğunu açıkladı.

Geçen hafta Cuma günü Din İşleri Konseyi, Gençlik Birliği, Dini İdare ve İslâm medeniyeti merkezi temsilcileri katılan toplantıda bir soruyu cevaplandıran Yuldashev şunları söyledi:

"Zaten söz konusu olan yetişkin olmayanlardır. Onlar iyi ve kötülüğü birbirinden ayıramazlar. Camiler ise kutsal mekanlardır. Camilerde büyükler kendilerini arındıracaklar. Onlar ibadethanelere vücutlarını ve elbiselerini temizleyerek giderler. Peygamberimiz bile yetişkin olmayanların camiye gitmesinin yasaklamıştır”.

Günümüzde Özbek toplumunda kamu alanlarında Müslüman kadın ve kızların başörtülü serbestliği yoğun olarak tartışılmaya devam ediyor.

Daha önce de eski devlet başkanı İslam Kerimov döneminde “kara listeye” alınan 16 bin Müslümanın bu listeden çıkartıldığı ve ezanın hoparlörler ile okunmasının serbest bırakıldığı haber verilmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler