O müftüye tayin

O müftüye tayin
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3386 Beğen : 0

Son olarak 'kul hakkı' vaazı Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından da beğenilen İstanbul-Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun, 4. kez tayin edildi; Uzun önceki 3 tayininde geri dönmeyi başarmıştı.

Bakırköy eski Müftüsü Zakir Uzun ilk olarak, Bakırköy AKP İlçe Başkanı Emine Nalbantoğlu'nun istediği kişiyi kadroya almadığı, ardından, Tokat Reşadiye'de şehit olan bir askerin cenazesinde 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' gibi söylemleriyle halkı tahrik ettirerek galeyana getirdiği için ve son olarak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun din adamlarına verdiği iftara katılması gerekçe gösterilerek tayininin çıkartıldığı iddia edilen kişi Bakırköy eski Müftüsü Zakir Uzun.

Uzun en son, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de katıldığı bir Cuma namazı öncesi verdiği vaazda 'kul hakkı'nı anlatmış ve Çiçek'ten övgü almıştı.

Bu Uzun'un İstanbul'daki son vaazı oldu. Daha önceki 3 atamayı da mahkeme kararıyla geri döndüren Uzun, bu kez Kütahya İl Müftü Yardımcılığı'na tayin edildi.

Akşam gazetesinden Önder Şuşoğlu'nun haberine göre Uzun, 2 hafta önce Cuma namazını kılmaya Yeşilyurt Camii'ne TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve birçok bürokrat ve AK Partili yetkililer geldi. Devlet erkanının camiye geldiğini duyan Uzun da bunun üzerine Cuma vaazını bizzat vermek istedi.

Uzun'un vaazının konusu ise kendisine yapılan haksızlıkları da vurgulamak adına 'Kul hakkı' oldu.

Olay Müftü Uzun vaazında, "Bankaların içini boşaltarak, çeşitli yolsuzluklar yaparak, 10 milyarlarca doları milletin cebinden, hazinesinden çalanlar da yine bizim ülkemizdedir. Bütün bu insanlar, insan haklarına tecavüzün, kul hakkına zulüm ve saldırının açık örnekleridir. Bu zulümler var iken, İslamdan ve devletten söz ederken yüzümüz kızarmaktadır" dedi. Uzun, kul haklarını sıralayarak konuşmasını bitirdi.

CEMİL ÇİÇEK KUTLADI

Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun'un başından geçenlerden habersiz olan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, namaz sonrası cami odasında olay müftüyü kürsüde verdiği 'kul hakkı'yla ilgili vaazını çok beğendiğini söyleyerek tebrik ve takdir etti.

Çiçek müftü Uzun'a, "Bu anlattıklarınız herkes tarafından çok iyi bilinmesine rağmen, maalesef uygulanmıyor" dedi.

Çiçek'in övgü dolu sözlerini, hemen yanındaki tayinin sorumlusu yetkililer şaşkınlıkla izledi. Uzun'un bu İstanbul'daki son vaazı oldu. Tayin fırtınasının önüne geçemedi ve bu kez 3 Eylül tarihi itibarıyla Kütahya İl Müftü Yardımcılığı'na tayin edildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler