İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Müslümanlar 'kayıp' ilanıyla aranıyor

Müslümanlar 'kayıp' ilanıyla aranıyor

Müslümanlar 'kayıp' ilanıyla aranıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2852 Beğen : 0

İçişleri Bakanlığı'nın "bir süre ortalıkta olmayan Müslümanların terör gruplarına katılmış olabileceği" şüphesiyle bildirilmelerini öngören "Radikalleşmeye Karşı Danışma Merkezi" uygulamasına İslami çatı kuruluşları sert tepki gösterdi. Bakanlığa seslenen kuruluşlar "Önyargıları körükleyen kampanyayı durdurun." çağrısı yaptı. Kamuoyuna açık bir bildiri yayınlayan kuruluşlar sürecin bu şekilde devam etmesi durumunda çatı örgütleri olarak bakanlıkla işbirliklerini durduracaklarını kaydetti.

Bakanlığın hazırladığı ilanlardan birinde, başörtülü bir kadının fotoğrafıyla verilen ‘kayıp' ilanının altında, "Arkadaşım Fatma. Kendisini özlüyorum, çünkü son zamanlarda kendisini tanıyamıyorum. Gün geçtikçe daha fazla içine kapanıyor ve her geçen gün radikalleşiyor. Kendisini dini fanatiklere ve terör örgütlerine tamamıyla kaybetmekten korkuyorum. Sen de benim gibi düşünüyorsan, radikalleşmeyle ilgili danışma merkeziyle irtibata geç." ifadeleri yer alıyor.



Başlatılan kampanyaya göre, bir süre evinde olmayan veya davranışlarında değişiklik gözlenen Müslümanlarla ilgili "Kayıp" (Vermisst) ilanı yayınlanacak ve kendileriyle ilgili radikal gruplara, terör kamplarına katılmış olma ihtimali üzerinden işlem yapılabilecek. Bunun ise örneğin bir yere tatile gitmiş olan veya ergenlik çağı semptomları nedeniyle çekingen, içe kapanık tavırlar sergileyen Müslüman gençlerin çevresindekiler tarafından şikayet ve afişe edilmesini, bu şekilde mağdur olmalarını beraberinde getirmesinden endişe ediliyor. Federal İçişleri Bakanlığı kampanyayı Bakanlığın güvenlik partneri İslami kuruluşlar DİTİB, İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ) ve Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) ile ortak internet sitesinde ve göçmenlerin uyumuna hizmet etmesi gereken Federal Göç ve İltica Dairesi'nin internet sayfasında tanıttı. Konuya yer veren Alman basını ise projeyi, "Yüzünüze gülen biri de olsa her Müslüman terörist olabilir" ifadelerini kullanarak verdi.

İslami kuruluşlar yaptıkları açıklamada "Söz konusu ‘kayıp (aranıyor) kampanyası'nın desteklenmesi mümkün değildir. Bu kampanyanın toplumsal zararı, varsayılan faydasından daha fazladır. Bu toplumun sorumluluk sahibi, dindar ve sosyal aktörleri olarak, Federal İçişleri Bakanlığı'nı söz konusu ‘zanlı arama eylemi'ni durdurmaya çağırıyoruz." açıklamasında bulundu.

Güvenlik işbirliği İnisiyatifi'nin üyesi kuruluşlar, ortak açıklamalarında Müslümanların ihtiyaç ve zorunlulukları bakanlık düzeyinde dikkate alınmadığı, verimli katkı, teklif ve eleştirilerine yer verilmediği sürece, bu işbirliğinin bu şartlarda kabul edilemeyeceğinin de altını çizerek, "Konuyla ilgili yazımız en kısa zamanda Federal İçişleri Bakanlığı'na gönderilecektir. Bağlayıcı, kesinleşmiş, oylama, onaylama ve işbirliği, süreçleri tespit edilmediği sürece, Güvenlik İşbirliği İnisiyatifi'nin saygınlığı, gelişigüzel tavırlar nedeniyle zedelenmektedir. Bu durum devam ettiği sürece çatı örgütleri olarak işbirliğimizi donduracağımızı bildiririz." ifadelerine yer verdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler