İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Müslüman Öğrenci Cami Oturumunda Taciz Edildi

Müslüman Öğrenci Cami Oturumunda Taciz Edildi

 Müslüman Öğrenci Cami Oturumunda Taciz Edildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2594 Beğen : 0

Müslüman üniversite öğrencisi ve gelecek vadeden gazeteci Noor Tagouri, ABD Tennessee’deki korku ve nefretle baş edilmesinin en iyi yolunu gösteriyor.

Huffington Post’un haberine göre Noor Tagouri, Maryland Üniversitesi’ndeki Gazetecilik 361 dersi için Tennessee, Murfreesboro’da yapılan bir cami oturumunun haberini yapmak üzere oturuma katıldı. Fakat Tagouri, beklenmedik çirkin bir karşılamaya maruz kaldı.

Bir cami mezarlığı planının görüşüldüğü söz konusu oturuma katılmasının ardından Tagouri, mezar planına ilişkin muhalefetlerini ortaya koymak için oturumda hazır bulunan toplum üyelerinin cahil ve nefret dolu yorumlarıyla karşı karşıya kaldı. Bu toplum üyelerinin arasında 2010 yılında seçime adaylığını koyan Cumhuriyetçi Parti eski kongre adayı Lou Ann Zelenik de bulunuyordu.

Tennessee Özgürlük Koalisyonu’nun (Tennessee Freedom Coalition) yönetici direktörü Zelenik, tehlikede olanın kendisi olduğunu ima ederek birkaç kez öğrenciye sözlü saldırıda bulundu.

İslam hakkındaki fikrini belirtmekten çekinmeyen Zelenik, 2012 yılında, “Toplumumuzun İslamlaşmasına son vermeye ve Şeriat Kanununun yasalarımızı ve Anayasamızı kuşatmasına engel olmak için mümkün olan her şeyi yapmaya çalışacağım” demişti. Fox News’un haberine göre Tennessee Özgürlük Koalisyonu, 2013 yılında bir ABD Ordu üyesi tarafından hazırlanan bir yurtiçi nefret grupları listesinde yer almıştı.

Bu arada yaşanan olay sırasında sakin ve soğukkanlı kalan Tagouri, gazetecilik öğrencisi olarak orada olduğunu açıkladı ve tüm bu kötü olayı da kayda aldı.

Tagouri, o gün tam olarak neler olduğunu ve kendisinin bu duruma nasıl tepki verdiğini anlatmak üzere HuffPost Live sunucusu Josh Zepps’in programına katıldı. Tagouri’nin söylediğine göre annesi, Zelenik’i akşam yemeğine davet etmek istiyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler