İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Müslüman din adamları Auschwitz’i ziyaret etti

Müslüman din adamları Auschwitz’i ziyaret etti

Müslüman din adamları Auschwitz’i ziyaret etti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3319 Beğen : 0

Irkçılık ile mücadele ve Holokost bilincinin tüm ülkelere yayılması kapsamında yapılan bir organizasyon ile kampı ziyaret eden Müslüman din adamları daha sonra Polonya’daki Hıristiyan ve Yahudi cemaat liderleri ile görüştüler.

Din adamlarının programında ayrıca Varşova’da yeni yapılan Holokost öncesi yüzlerce yıllık Polonya Yahudi hayatını anlatan yeni müzeyi ziyaret de yer aldı.

14 kişilik imam grubunun geldiği ülkeler şunlar: Bosna, Hindistan, Endonezya, Ürdün, Fas, Nijerya, Filistin, Suudi Arabistan, ABD ve Türkiye.

Naziler 2. Dünya Savaşı’nda tarım ilacından geliştirdikleri Zyklon B ismini verdikleri bir gaz ile Doğu Avrupa’da kurdukları ölüm kamplarında altı milyon Yahudi’yi katlettiler.

Sadece Auschwitz Ölüm Kampı’nda, aralarında çingeneler ve Nazi rejimi düşmanlarının da olduğu bir milyondan fazla kişi gaz odalarında can verdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler