İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Moskova'da 30 Müslümana gözaltı

Moskova'da 30 Müslümana gözaltı

Moskova'da 30 Müslümana gözaltı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2808 Beğen : 0

Rusya'da cuma namazı sonrası polis tarafından gözaltına alınan bir arkadaşlarını, polis aracını kuşatarak kurtaran cami cemaatinden 30 kişi gözaltına alındı

Rusya’nın başkenti Moskova’da Rus polisinin Cuma namazından sonra bir Müslümanı haksız olarak gözaltına alıp polis arabasına aldıktan sonra cemaat aracı kuşatarak polisin elinden aldı.

Olaydan sonra Rus polisi bir açıklama yaparak polise saldırdığı gerekçesiyle olaya karışan 30 kişinin tutuklandığını bildirdi. Moskova Emniyet Genel Müdürlüğü temsilcisi Andrey Galiakberov konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Kamu disiplinini bozarak polise direnen 30 kişi tutuklandı. Nöbetçi mahkeme tutuklananlardan bazılarına idari ve para cezaları verdi. İki kişi hakkında ise, cemaati kışkırttığı ve polise saldırıda bulunduğu gerekçesiyle ‘kamu görevlisinin hayatına veya sağlığına tehlike doğurmayan şiddet kullanma’ maddesi gereğince cinayet dosyası açılmıştır.”

Açıklamada tutuklanan iki kişinin suçlu bulunduğu takdirde 10 yıla kadar hapis cezası verilebileceği de bildirildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler