İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Merkel: İslam kesinlikle Almanya'ya aittir

Merkel: İslam kesinlikle Almanya'ya aittir

Merkel: İslam kesinlikle Almanya'ya aittir
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2549 Beğen : 0

Almanya Başbakanı Merkel, dün Berlin'de katıldığı iftar programında İslam'ın kesinlikle Almanya'ya ait olduğunu söyledi ve tüm dinlerin ibadethanelerine yapılan saldırıların tüm vatandaşlara yapıldığını vurguladı.

Almanya Federal Başbakanı Angela Merkel, dün Berlin'de Federal Uyum Bakanı Aydan Özoğuz tarafından verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, İslam'ın hiç şüphesiz Almanya'ya ait olduğunun gayet açık olduğunu söyledi.

Resmi olarak ilk defa bir iftar programına katılan Merkel, Müslümanlarla devlet arasında yakınlaşmayı sağlayacak daha birkaç adım bulunduğunu belirterek, dünyada din adına yapılan, özellikle de İslam adına yapılan şiddet eylemlerinin endişe verici olduğunu dile getirdi.

Merkel, buna rağmen Müslümanlara karşı genel bir zan taşımanın doğru olmadığını ve Müslümanların da bu yüzden ayrımcılıkla dışlanamayacağını kaydetti. Alman Başbakan, Müslümanların çoğunluğunun hukuka riayet eden, anayasaya bağlı vatandaşlar olduklarını vurguladı.

İftar programında Merkel, çeşitli dinlerin ibadethanelerine yapılan saldırıları da kınayarak, 'İster havraya, ister camiye, isterse kiliseye karşı yapılsın, Tanrı evlerine yapılan saldırılar, hepimize karşı yapılıyor.' dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler