İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Maldivler Din İşleri Bakanı Al Said, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’i ziyaret etti

Maldivler Din İşleri Bakanı Al Said, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’i ziyaret etti

Maldivler Din İşleri Bakanı Al Said, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’i ziyaret etti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3031 Beğen : 0

Maldivler Cumhuriyeti Din İşleri Bakanı Muhammed Şahun Al Said, beraberindeki heyetle birlikte Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i ziyaret etti.

Konuk Bakanı kabulünde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bazı ülkelerin nüfusu ve toprağı itibarıyla küçük, ancak taşıdığı mana itibarıyla büyük ülkeler olduğunu, Madivler'in de İslam tarihi açısından büyük manaya sahip, önemli bir ülke olduğunu söyledi.

Din eğitimi ve din hizmetleri konusunda Maldivlerle tecrübe paylaşımında bulunacaklarını belirten Başkan Görmez, konuk Bakanın kendi ülkelerinde Osmanlı mimarisine uygun cami talebine karşılık, projenin gerçekleşmesi için her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Bu tür taleplerden duydukları memnuniyeti de dile getiren Başkan Görmez şöyle konuştu;

“Çok sayıda Müslüman devletten kendi ülkelerine Osmanlı mimarisinde cami yapılması talebi alıyoruz. Bu tür taleplerden dolayı memnun oluyoruz. Yıllık planlamalarla, güçlerimiz doğrultusunda bu talepleri geri çevirmemeye çalışıyoruz. Şu anda dünyanın pek çok başkentinde cami inşaatımız devam ediyor. Washington'da, Moskova'da, Bişkek'te, Afrika'nın bazı merkezlerinde, Balkanlar'da cami inşaatlarımız devam ediyor."

Konuk Bakan Muhammed Şahun Al Said ise, görüşmede, halkı ve ülkesi adına büyük onur duyduğunu belirterek, "Biz biliyoruz ki Türkiye, özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı bu tür yardım taleplerini geri çevirmiyor. Türkiye'nin son yıllarda ümmete karşı üstlendiği görevler doğrultusunda bizlere de destek çıkmanızı talep ediyoruz" dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler