İngiltere'nin başkenti Londra'da Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Türkiye'ninLondra Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Sadi Arslan tarafından Londra'nın kuzey bölgesi Hornsey'de bulunan İngiltere Türk Diyanet Vakfında düzenlenen etkinliğe Türkiye'nin LondraBaşkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu İngiltere temsilcisi Necmi Akçay, İngiltere'deki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.
"Din ve Samimiyet" temalı Kutlu Doğum etkinliğinde konuşma yapan Başkonsolos Yorulmazlar, Türk toplumundaki her bireye İslamiyeti anlama, yaşama ve İslami değerleri taşıma görevi verildiğini söyleyerek "İngiltere toplumu içerisinde hepiniz anlamlı bir rol oynuyorsunuz. Bunu gerçekleştirmek ve dinimizi daha iyi anlamak için, modern eğitimi çok iyi bir şekilde öğrenme, çocuklarımızı geleceğe iyi bir şekilde hazırlama görevinin hepimizin birer görevi olduğuna inanıyorum. Bu anlamda eğitim konusunda ailelerimiz gerek dini bakımdan gerek modern bakımdan daha fazla sorumluluk üstlenmeli" dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılından bu yana nisan ayında Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir kutlama düzenlendiğini belirten Londra Din Hizmetleri Müşaviri Arslan da İngiltere gibi Avrupa'nın birçok ülkesinde toplumların aynı sevgi üzerine, dini yakından anlamak için birleştiğini kaydetti.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, ilahiler okundu, sinevizyon gösterisi ve din üzerine konuşmalar yapıldı.
Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org
Dunyadinleri.Com Yöneticisi
Yorumlar : 0
Kutlu Doğum Liderleri Biraraya GetirdiYorumlar : 0
Kudüs Ramazan Ayında Gelin GibiYorumlar : 0
Cübbeli'nin davasında büyük sürpriz!Yorumlar : 0
Gadir-i Hum Bayramı Hatay'da Coşkuyla KutlanıyorYorumlar : 0
Avusturya'da yeni ırkçı saldırıYorumlar : 0
Charlie Hebdo kaldığı yerden devamYorumlar : 0
İsrail Mescid-i Aksa'yı bölmeyi hedefliyor'Yorumlar : 0
Mandela ile omuz omuza bir Müslüman: İbrahim Resul