İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kutlu Doğum Liderleri Biraraya Getirdi

Kutlu Doğum Liderleri Biraraya Getirdi

Kutlu Doğum Liderleri Biraraya Getirdi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3010 Beğen : 0

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' temasıyla Ankara Arena Spor Salonu'nda Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

115 GÜN SONRA AYNI KAREDELER

En son 20 Aralık 2012 tarihinde Meclis'teki bütçe görüşmelerinde aynı karede yer alan 3 lider, 115 gün aradan sonra aynı protekolde yan yana geldi. Protokolde MHP lideri Başbakan Erdoğan ile tokalaşmazken, CHP lideri ile Erdoğan'ın tokalaştığı gözlendi. Liderler etkinlikte yapmış oldukları konuşmada ırkçılık üzerine mesajlar verdi.

Son günlerde çözüm süreciyle ilgili hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli konuşmasında, hiçbir ırkın diğer ırka üstünlüğü olmadığını belirtti.

"IRKIN IRKA ÜSTÜNLÜĞÜ YOK"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli programda yaptığı konuşmasında, insanın insana derisinin rengi nedeniyle bir üstünlüğünün olamayacağını ifade ederek, "Yüce Rabbimiz'in yanında üstünlük derimizin rengine, kökenimizin ne olduğuna, nerede doğduğumuza ve nereli olduğumuza göre tayin edilmemiştir. Biliyoruz ki, üstünlük ırka, mezhebe, soya göre belirlenmemiştir. Yine üstünlük sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal avantajlara göre şekillenmemiş, üstünlüğün sınırları bunlara göre çizilmemiştir. Yüce dergahta en değerli olanımız, Rabbimize karşı gelmekten en çok sakınanımızdır. Bu itibarla kutlu dinimiz İslam'ın özünde kardeşlik, gerçek anlamıyla barış ve huzur içinde birlikte yaşama ülküsü vardır" diye konuştu.

'DOĞRU OLUNUZ' SÖZÜ TAM OLARAK ANLAŞILAMAMIŞTIR

Hz. Muhammed'in insanlara bıraktığı ahlaki öğütlerin anlaşılamadığını ifade eden Bahçeli şunları söyledi: "Nitekim 'Doğru olunuz; doğruluğa yöneliniz' sözüyle, asırlar öncesinden insanlığa yüksek bir ahlak dersi vermiş, ne hazindir ki bu mana dolu sesleniş hala tam olarak anlaşılamamıştır. Elbette bu sözden ibret alınması ve hayatımıza da yön vermesi gerekirken, ısrarla kayıtsızlık gösterilmesi ve üstelik bu saplantının bazı kesimlerde zuhur etmesi kabul edilemeyecek bir hal olarak karşımızdadır. İkiyüzlülük, sahtekârlık, talan, kayırmacılık, yetim hakkının gaspı ve hırsızlık gibi kötülükler; O'nun, Yüce Allah'ın izni ve yardımıyla inşa ettiği manevi surlara çarpmış ve etkisiz bir hale gelmiştir."

Irk ya da mezhep farkı nedeniyle insanın başka bir insana üstünlüğü olamayacağını belirten Bahçeli, "Aziz Peygamberimizin doğumunun üzerinden geçen yaklaşık 14,5 asra rağmen, sözleri, tavsiyeleri, yaşayış ve hayatı algılama biçimi hepimiz için çok önemli öğütler içermektedir. Ve İslam âleminin, içine düştüğü istikrarsızlık sarmalından ancak yanı başında duran kutlu rehberi doğru yorumlayarak çıkabileceği kuşkusuzdur" diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler