İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kur'an yakan askerlere ceza verilmedi

Kur'an yakan askerlere ceza verilmedi

Kur'an yakan askerlere ceza verilmedi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2915 Beğen : 0

ABD ordusu, Afganistan'da bu yılın başlarında bir ABD üssünde Kur'an yakılması ve Taliban mensuplarının cesetlerine idrar yapılması olaylarına karışan Amerikalı askerlerin herhangi bir cezai işleme tabi tutulmadığını, sadece idari cezalara çarptırıldıklarını bildirdi.

Amerikan Ordu yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD Savunma Bakanlığı, Kur'an yakılması olayıyla ilgili olarak 6, Taliban cesetlerinin üzerine idrar yapılması olayıyla ilgili olarak da 3 askere idari ceza verdi.

Askerlere uygulanan idari cezaların tam olarak ne olduğu açıklanmazken, bu tür cezalar arasında, rütbe indirme, ekstra çalıştırma, maaş kesintisi ya da sicile işleme gibi cezaların olduğu belirtiliyor.

Amerikalı askerlerin karıştığı her iki olay da, Başkan Barack Obama'nın Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'den özür dilemesi de dahil, Amerikalı yetkililerin tüm özür ve kınama açıklamalarına rağmen, ABD'nin Afganistan'la ilişkilerini zedelemiş ve Afganistan'da yoğun protestolar ve misilleme saldırılara neden olmuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler