İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması düzenlendi

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması düzenlendi

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması düzenlendi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2584 Beğen : 0

Bilecik'te, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce ''6. Bölge Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'' düzenlendi.

Bilecik'te Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''6. Bölge Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması''na, Ankara, Bartın, Bilecik, Bolu, Çankırı, Düzce, Sakarya, Eskişehir, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak Anadolu İmam Hatip Liseleri katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşler ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Hasan Hüseyin Can, yaptığı konuşmada, Kuran'ın kelime anlamının, "sürekli okunan" demek olduğunu söyledi.

"Bugün bizlere düşen Allah Resulünü örnek alarak Kur'an-ı Kerim-i okumak, anlamak, onu hayata taşımak ve Kuran ahlakı ile ahlaklanmaktır'' diyen Can, ''Öğrencilerimizin mesleki yeterliliklerini artırmak, özgüven duygularını geliştirerek sosyalleşmelerine katkıda bulunmak amacıyla 30 yılı aşkın bir süredir Genel Müdürlüğümüzce 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma' yarışmaları düzenlenmektedir. Okul, il, bölge ve Türkiye finali olarak basamaklandırılan bu yarışmalar öğrencilerimizi mesleğe hazırlamada önemli katkı sağlamaktadır" ifadesini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak da İslam medeniyetinin anahtarının okumak olduğunu ifade ederek, "Okumak, her türlü cahilliği bitişinin başlangıcıdır. Çünkü dinin muhatabı, akıl sahibi insanlardır. Aklın gıdası bilgi, bilginin anahtarı ise okumaktır" şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Necati Akkuş'un jüri başkanlığını yaptığı yarışmada, Sakarya Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ensar Koç, 92,2 puanla birinci, Ankara Yenimahalle Demetevler Anadolu İmam Hatip Lisesinden Can Atıcı, 91,3 puanla ikinci ve Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesinden Emre Kısa, 90,4 puanla üçüncü oldu.

Jüri üyelerine ve dereceye giren öğrencilere, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Vekili Kadri Şentürk plaket ve ödüllerini verdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler